Ο Σαββιδάκης πήγε να τα κάνει καλύτερα αλλά… τα έκανε χειρότερα

Ο Σαββιδάκης πήγε να τα κάνει καλύτερα αλλά… τα έκανε χειρότερα

Πήγε να δώσει διευκρινήσεις και τα έκανε χειρότερα ο Γιάννης Σαββιδάκης μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του περί δικαιωμάτων Ελλήνων και μεταναστών λέγοντας μεταξύ άλλων ότι οι Έλληνες πρέπει να έχουν κάτι παραπάνω από τους αλλοδαπούς που έρχονται εδώ για μια καλύτερη ζωή. 

Ο τραγουδιστής μίλησε στην εκπομπή «Τι λέει;» και έδωσε απαντήσεις σχετικά με τα όσα είπε τις προηγούμενες ημέρες επιμένοντας πως «αν δεν καταλαβαίνετε είστε επικίνδυνοι για τη χώρα».

Όπως εξήγησε σήμερα ο ίδιος, στη συνέντευξη της περασμένης εβδομάδας είχε αναφέρει (αλλά το κομμάτι αυτό δεν έπαιξε στον αέρα) ότι η οικογένειά του στις αρχές της δεκαετίας του ’90 βάφτισε έναν πατέρα και ένα αγοράκι από την Αλβανία, και αυτή η κίνηση «όχι μόνο δε μας καθιστά ρατσιστές, μας καθιστά σχεδόν φιλάνθρωπους, γιατί οι άνθρωποι δεν είχαν στον ήλιο μοίρα, τους βάλαμε στην οικογένειά μας».

«Αυτό, ένας άνθρωπος, ο οποίος για κάποιους λίγους ανεγκέφαλους θεωρείται ρατσιστής, δεν το κάνει», και συνέχισε: «Άλλο είναι οι πρόσφυγες και άλλο οι μετανάστες, οι οποίοι οι άνθρωποι έχουν έρθει εδώ για να ζήσουν μια καλύτερη ζωή. «Υπάρχουν λοιπόν και μετανάστες που είναι εδώ από το 1991, 1992, 1993. Αυτοί οι μετανάστες που ήρθαν από την Αλβανία, από πού ήρθαν οι άνθρωποι αυτοί και καλά κάνανε, και έχουμε πάρα πολλούς φίλους και στην οικογένειά μας και παντού, και από όλες τις εθνικότητες και από όλα τα χρώματα, αυτοί που είναι εδώ σχεδόν 30, και αυτοί χρόνια πρέπει και αυτοί να έχουν περισσότερα δικαιώματα από αυτούς που έχουν έρθει πέρυσι. Αυτό λέω. Είναι πολύ κατανοητό αυτό που λέω. Απορώ πώς δεν το κατάλαβαν κάποιοι, λίγοι ευτυχώς, γιατί στο Internet με υποστήριξε το 95%, το 99% θα’λεγα του κόσμου».

Με τη σειρά της μία από τις παρουσιάστριες της εκπομπής είπε: «Δεν τοποθετηθήκατε αναφορικά με την πολιτεία, τοποθετηθήκατε αναφορικά με τα ίσα δικαιώματα των ανθρώπων, των γηγενών και μη. Δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα οι άνθρωποι. Το δικαίωμα στη μάθηση και τη μόρφωση το έχουν όλα τα παιδιά του κόσμου. Προηγουμένως είπατε ότι κάποιοι άνθρωποι ανεγκέφαλοι θεώρησαν ότι αυτό που είπατε είναι ρατσιστικό. Εγώ θεώρησα ότι αυτό που είπατε είναι ρατσιστικό».

Τότε, επικράτησε ένταση και ο Γιάννης Σαββιδάκης εκνευρισμένος είπε: «Κάποιος που δεν καταλαβαίνει, καταλαβαίνω ότι δεν καταλαβαίνει. Κάποιος που κάνει ότι δεν καταλαβαίνει, για μένα που έχω δώσει τόσα χρόνια δείγματα γραφής, δεν νομίζω να με έχει δει κανείς να χαιρετάω ναζιστικά. Ρατσισμός είναι η πίστη κάποιων ανθρώπων ότι είναι ανώτεροι από τους άλλους. Έχω φίλους από όλες τις προτιμήσεις, από όλα τα χρώματα και από όλες τις εθνικότητες. Όποιος κάνει ότι δεν καταλαβαίνει αυτό που λέω εγώ, είναι ύποπτος, υποκριτής και επικίνδυνος για τη χώρα μου».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter