Ο Sam Albatros με… αλλά και χωρίς μάσκα στο Docville την Κυριακή με το Documento

Ο Sam Albatros με… αλλά και χωρίς μάσκα στο Docville την Κυριακή με το Documento

«Αν κάποιοι θεωρούν ότι οι ΛΟΑΤΚΙ ακτιβιστές κάπου προκαλούν με τις συμπεριφορές τους, εγώ νομίζω ότι σκοπός του ακτιβισμού είναι και λίγο αυτό: να σπρώξεις μερικά όρια για να οδηγηθείς προς την ορατότητα»: Ο Sam Albatros, queer περσόνα, λέκτορας Ψυχολογίας, συγγραφέας, ποιητής, συζητάει με τον Αντώνη Μποσκοΐτη με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του «Ελαττωματικό αγόρι».

«Συλλογή Στερν: Οργανωμένο έγκλημα σε βάρος της χώρας»: Η τομεάρχισσα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Σία Αναγνωστόπουλου γράφει για την υπόθεση του «επαναπατρισμού» των 161 κυκλαδικών ειδωλίων που ουσιαστικά νομιμοποιεί το λαθρεμπόριο αρχαιοτήτων.

«Δεν πρέπει να κυνηγήσουμε απλώς την ισότητα αλλά το να υπερνικήσουν οι γυναίκες»: Ο Γιάννης Νιάρρος λίγο προτού ανέβει στη σκηνή του θεάτρου Κιβωτού για να συνεχίσει με τους «Παίχτες» του Γκόγκολ συναντήθηκε στα μέρη της Στέγης, για την οποία ετοιμάζει τη μιούζικαλ εκδοχή του «Σπιρτόκουτου», με την Αφροδίτη Ερμίδη και μίλησε για το σύμπαν του Γκόγκολ, του Οικονομίδη, αλλά και για τις αγκυλώσεις της Επιδαύρου.

Ενα φιλμ στο Netflix, το «Blonde» που βασίστηκε στο βιβλίο «Η ξανθιά» της Τζόις Κάρολ Οουτς και φιλοδοξούσε να αναπλάσει τη ζωή της Μέριλιν Μονρό, ξεσήκωσε κύμα πολεμικής στα μέσα κοινωνική δικτύωσης. Γράφουν για την ταινία η Εμυ Ντούρου (Μια πορνογραφία του τραύματος) και ο δημοσιογράφος – αρχισυντάκτης του περιοδικού «DownTown» Γιάννης Τσιούλης (Ασυνάρτητο wannabe biopic).

Επισκεφτήκαμε σαν τουρίστες την περιοχή της Ακρόπολης και καταγράψαμε τα κακώς κείμενα: ουρές, αδιαφορία, ακρίβεια και τσιμέντωμα προχειρότητας. Μιλήσαμε με τον Πρόεδρο των Διπλωματούχων Ξεναγών (Ελλάδας) Κρίτωνα Πιπέρα, την Τζέμμα Οικονομοπούλου, πρόεδρο του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών (Αθήνας),  Ελένη Πρεμέτη, ξεναγό, και Νίκο Λάνσερ, ξεναγό, που επιβεβαίωσαν ότι κάτι σάπιο υπάρχει πίσω από τη βιτρίνα της τουριστικής ατραξιόν. Στο ρεπορτάζ ο Θανάσης Καραμπάτσος και ο Παναγιώτης Φρούντζος.

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση παρουσίασε το έργο «Φυλαχτό όλων των όντων» του Αγγελου Πλέσσα, μια in situ εγκατάσταση από νέον στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, και η Ηλέκτρα Ζαργάνη συνομίλησε με τον καλλιτέχνη για τα σύμβολα που χρησιμοποίησε από διάφορους πολιτισμούς.

Η ανατομία του σκανδιναβικού αστυνομικού μυθιστορήματος σε μια συζήτηση του συγγραφέα Νίκου Γεωργιάδη («Οδηγός για τη σκανδιναβική αστυνομική λογοτεχνία») με τον Παναγιώτη Φρούντζο.

Στη στήλη New Entries ο ηθοποιός Δημήτρης Καπουράνης μιλάει στην Αφροδίτη Ερμίδη.

Στη στήλη Θεατρικά & Κριτικά ο Κώστας Ζήσης γράφει για την παράσταση «Bros» του Ρομέο Καστελούτσι που ανέβηκε στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης.

docville

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter