Ο Σαμ Μέντες ετοιμάζει τετραλογία για τους Μπιτλς

Ο Σαμ Μέντες ετοιμάζει τετραλογία για τους Μπιτλς

Κάθε ταινία του γνωστού σκηνοθέτη θα είναι επικεντρωμένη σε κάθε ένα από τα πρόσωπα του κορυφαίου βρετανικού συγκροτήματος.

Η ιδέα για τη δημιουργία της τετράδας ταινιών για τα «Σκαθάρια» φαίνεται πως μπήκε για πρώτη στα στελέχη της Sony το 2021 και μετά από τη δημιουργία του Πίτερ Τζάκσον για λογαριασμό του καναλιού της Disney+ του 6ωρου ντοκιμαντέρ για τους Μπιτλς. Το «The Beatles: Get back» γνώρισε τόση επιτυχία ώστε κατάφερε να αναθερμάνει τη φλόγα για τα «Σκαθάρια», με τον αυστραλό να δηλώνει έτοιμος να γυρίσει κι άλλα φιλμ για τη θρυλική μπάντα από το Λίβερπουλ. Στην πραγματικότητα πάντως η Beatlomania γεννήθηκε πολύ πιο πριν από τη δημιουργία του Τζάκσον.

Ήταν το 2016 όταν ο Ρον Χάουαρντ του «Ένα υπέροχο μυαλό» και του «Απόλλων 13» υπέγραψε το δυναμικό ντοκιμαντέρ «Beatles: Eight days a week» που διέθετε πλούσιο υλικό για το συγκρότημα από την τριετία 1963- 1966 και κυρίως τις συναυλίες που έδωσαν εκείνη την εποχή. Ήταν μια έντιμη και ειλικρινής δήλωση λατρείας του σκηνοθέτη προς το αγαπημένη συγκρότημα της νιότης του που επιπλέον διέθετε το ατού των ολοκαίνουργιων αρχείων που έβλεπαν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας.

Ο σκηνοθέτης Σαμ Μέντες σχεδιάζει να δώσει την ιστορία των Μπιτλς μέσα από τη σκοπιά κάθε μέλους. Στόχος του είναι να «αφηγηθούν την εκπληκτική ιστορία της μεγαλύτερης μπάντας στην ιστορία», οδηγώντας στη διάλυση τους το 1970, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου. Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ, ο Ρίνγκο Σταρ και οι οικογένειες του Τζον Λένον και του Τζορτζ Χάρισον έχουν παραχωρήσει τα δικαιώματα για την χρήση κάθε αρχείου που διαθέτουν για τα σενάρια των ταινιών.

«Είναι τιμή μου που αφηγούμαι την ιστορία της μεγαλύτερης ροκ μπάντας όλων των εποχών και είμαι ενθουσιασμένος για αυτό το ταξίδι», δήλωσε ο υποψήφιος για Όσκαρ σκηνοθέτης των «American Beauty», «1917», «Skyfall», «Ο δρόμος της επανάστασης» κ.α.
Στο πρότζεκτ που έχει σχεδιαστεί να ολοκληρωθεί μέχρι το 2027 μένει μόνο να δούμε ποιοι ηθοποιοί θα αναλάβουν την ευθύνη – και κυρίως το βάρος- να ενσαρκώσουν τον Τζον Λένον, τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ, τον Τζορτζ Χάρις και τον Ρίνγκο Σταρ.

Ο Μέντες κρατά μυστικές τις σκέψεις του για το ποιους ηθοποιούς φαντάζεται στους ρόλους των μουσικών. Ήδη στο διαδίκτυο έχει αρχίσει να γίνεται κουβέντα γύρω από το θέμα και να «παίζουν» δυνατά τα πρώτα ονόματα.

Ακόμη και έγκυροι κριτικοί κινηματογράφου καταθέτουν την άποψη τους, όπως συμβαίνει για παράδειγμα με τον Πίτερ Μπράντσο του Guardian που «βλέπει» ως ιδανικούς Μπιτλς, τον Μπάρι Κέογκαν («Δουνκέρκη», «Ο θανάτος του ιερού ελαφιού») στο ρόλο του Τζον Λένον, τον Λίο Γούνταλ («The white lotus», «One day») κατάλληλο για την περσόνα του Πολ Μακ Κάρτνεϊ, τον καναδό Φιν Γουλφχαρντ (ο Μάικ του «Stranger things») ιδανικό για τον Τζορτζ Χάρισον και τέλος, τον Χάρι Μέλινγκ (ο Ντάντλι Ντάρσλι της σειράς ταινιών του «Χάρι Πότερ») ότι πρέπει για να υποδυθεί τον Ρίνγκο Σταρ.

Τέλος, να θυμίσουμε ότι οι Beatles δεν είναι ξένοι για το σινεμά καθώς έχουν πρωταγωνιστήσει σε κάποιες δικές τους ταινίες στη δεκαετία του 1960 ,από τις οποίες ξεχωρίζουν η κωμωδία «A Hard Day’s Night» και το ψυχεδελικό «Yellow Submarine».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter