Ο Σαμαράς επιτέθηκε στην κυβέρνηση για το μεταναστευτικό από ευρωπαϊκό βήμα

Ο Σαμαράς επιτέθηκε στην κυβέρνηση για το μεταναστευτικό από ευρωπαϊκό βήμα

«Οι παράνομοι μετανάστες συνήθως ασκούν κάθε είδους λαθρεμπόριο: Ναρκωτικά, σωματεμπορία, ακόμα και “τζιχάντ”». Με τη διαπίστωση αυτή να είναι κυρίαρχη κατά την παρέμβασή του στο συνέδριο του European Ideas Network (ENI), επίσημου think tank των ευρωβουλευτών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επιτέθηκε στην ακροδεξιά αλλά και στην αριστερά για το θέμα των παράνομων μεταναστών.

Διαχωρίζοντας τους παράνομους μετανάστες, τους οποίους και χαρακτήρισε «τζαμπατζήδες» του δημοκρατικού μας συστήματος, από τους πρόσφυγες, υποστήριξε ότι «η Άκρα Δεξιά δεν δέχεται τους πρόσφυγες. Είναι ξενοφοβική. Η Αριστερά από την άλλη πλευρά, ενίοτε και η Κεντροαριστερά, δεν αποθαρρύνει τους παράνομους μετανάστες. Κι αυτό είναι επίσης λάθος. Και πολύ αποσταθεροποιητικό… Οπότε οφείλουμε να βαδίσουμε το “μέσο δρόμο”» υποστήριξε ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο Αντώνης Σαμαράς, ξεχνώντας τις δικές του πολιτικές των ανοιχτών συνόρων την περίοδο που υπήρξε υπουργός εξωτερικών της χώρας, δεν απέφυγε από τα ευρωπαϊκά φόρουμ να επιτεθεί στην κυβέρνηση για άνοιγμα των συνοριακών γραμμών της χώρας. «Στις αρχές του 2015, ωστόσο, η Ελληνική κυβέρνηση άλλαξε. Και η προηγούμενη πολιτική μας άλλαξε επίσης. Και τα σύνορά μας “άνοιξαν”… Πάνω από ένα εκατομμύριο “αλλοδαποί” πέρασαν τότε μέσω Ελλάδος και κατέληξαν σε διάφορες χώρες της Ένωσης, κυρίως στην Βόρεια και Κεντρική Ευρώπη», δήλωσε αντιδιαστέλλοντας την πολιτική της κυβέρνησης με την πολιτική που ασκήθηκε επί Πρωθυπουργίας του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter