Ο Σαμαράς, η καλή Τουλουπάκη και ο καταραμένος όφις

Ο Σαμαράς, η καλή Τουλουπάκη και ο καταραμένος όφις

Η σχέση της πολιτικής πορείας του Αντώνη Σαμαρά με την παροιμία «αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννάνε οι κότες» είναι και αυτή παροιμιώδης. 

Τα περιστατικά έχουν τη σημειολογία τους. Ήταν αυτός που υπέγραψε την πρώτη εμπορική συμφωνία που αποκαλούσε την ΠΓΔΜ «Μακεδονία» αλλά επέλεξε να κακαρίζει για δεκαετίες ως Μαεδονομάχος. Αποστάτησε από την κυβέρνηση του πατρός Μητσοτάκη για λόγους που όπως έλεγε ο αείμνηστος σχετίζονταν με επιχειρηματικά συμφέροντα που το επέβαλαν αλλά συνέχισε να κάνει τον πατριώτη μέσα από το κοτέτσι των υψηλών ιδανικών. Αποχώρησε επεισοδιακά ως προδότης από τον πολιτικό χώρο της ΝΔ και υποσχέθηκε πως δεν θα επέστρεφε ούτε καν ως αρχηγός, αλλά επέστρεψε κουβαλώντας μάλιστα όλα τα κοκόρια του Καρατζαφέρη για να καταλάβει την εξουσία.

Γενικά, το αφήγημα για την ταπεινότητά του παραμένει πάντα υψηλών προδιαγραφών ενώ στην πραγματικότητα κυλιέται στο βούρκο του πολιτικού κουτσαβακισμού με προστασία τα νανογιλέκα του Άδωνη και εικόνα μούρη του Μουρούτη.

Οι σχέσεις του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα είναι μελλοντικά η επιβεβαίωση μιας άλλης λαϊκής παροιμίας με σκύλους και δαγκωμένα χέρια αλλά δεν είναι της παρούσης. Της παρούσης είναι η συμπεριφορά του κόκορα Σαμαρά στην υπόθεση Novartis. Ο πρώην πρωθυπουργός είχε επιλέξει να μην απαντήσει τίμια και πολιτικά όταν το όνομά του ενεπλάκη μέσω ξένων διωκτικών Αρχών με το σκάνδαλο της Novartis. Κατά την προσφιλή του πρακτική επέλεξε να απειλήσει θεούς, δαίμονες και κυρίως εισαγγελείς και δημοσιογράφους που κατέγραφαν την πραγματικότητα της δικογραφίας. Ο Αντώνης Σαμαράς έφτασε στο εξευτελιστικό σημείο να μηνύσει τους Εισαγγελείς που έκαναν την έρευνα και μαζί με τον Άδωνη Γεωργιάδη έσυραν τη ΝΔ σε μια λογική αντιπαράθεσης με τη Δικαιοσύνη που θεωρητικά γι αυτούς ήταν ανεξάρτητη και έκανε τη δουλειά της.

Στη συνέχεια συνέβη το εξής παράξενο. Η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, η οποία είχε εισπράξει τις επιθέσεις του Σαμαρά και του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη, εξελέγη πάλι στη θέση της με μεγάλη πλειοψηφία που αναμφίβολα περιλάμβανε την ψήφο συντηρητικών και Νεοδημοκρατών της Δικαιοσύνης. Ταυτόχρονα η ΝΔ δεν έκανε κανένα σχόλιο για τον επαναδιορισμό της «κακιάς και συνωμότριας» Τουλουπάκη στη θέση της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Διαφθοράς. Όταν δε πήρε την εξουσία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ φρόντισε να προωθήσει αντισυνταγματικές ρυθμίσεις και ενοποιήσεις Αρχών για να φάει τη Βασιλική Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, δεν έκανε καμιά αντίστοιχη κίνηση, όπως για παράδειγμα η ενοποίηση της Εισαγγελίας Διαφθοράς με την Εισαγγελία Οικονομικού εγκλήματος (το οποίο διέρρεε μάλιστα προεκλογικά) για να εξουδετερώσει την κυρία Τουλουπάκη.

Ξαφνικά η Ελένη Τουλουπάκη αρχειοθετεί την υπόθεση Σαμαρά-Novartis , και τόσο η ΝΔ όσο και ο Σαμαράς σημειώνουν πως οι συνωμότες αποκαλύπτονται. Με τη διαφορά πως ως συνωμότρια είχε καταδειχθεί και μηνυθεί η κυρία Τουλουπάκη της οποίας την απόφαση για αρχειοθέτηση δέχθηκαν εσχάτως ως νίκη της ανεξάρτητης κρίσης της Δικαιοσύνης.

Οπότε ή η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη όποτε βολεύει το Σαμαρά και τον Μητσοτάκη ή έχουν λόγους ξαφνικά να επενδύουν στην ανεξαρτησία της τέως συνωμότριας και νυν ανεξάρτητης Τουλουπάκη. Φυσικά ο Σαμαράς συνεχίζει να υπόσχεται πως «θα πάει μέχρι τέλους» κακαρίζοντας γενικώς και αορίστως και αποφεύγοντας να μας εξηγήσει τι έγινε τελικώς; Είναι η Τουλουπάκη ανεξάρτητη ή συνωμότρια; Και αν έγινε ανεξάρτητη ξαφνικά, ποιο ήταν το σημείο μεταστροφής ώστε σήμερα «να έχει νικήσει η Δικαιοσύνη»;

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως είτε από κεκτημένη ταχύτητα είτε από χαρακτήρα ο Σαμαράς θα συνεχίσει να υπόσχεται κόλαση στους άλλους και στον εαυτό του να καταλογίζει δύναμη που δεν έχει αφού το τελικό χτύπημα το έχει επιφέρει ο ίδιος ο Μητσοτάκης εναντίον του. Σύμβουλος του πρωθυπουργού είναι μια κυρία που εξευτέλιζε τον Σαμαρά στο τουίτερ ως άχρηστο πρωθυπουργό. Μπορεί λοιπόν για τον εαυτό του να παίζει το έργο ο Μεγαλέξανδρος και το καταραμένο φίδι αποδεικνύει όμως πως δεν έχει θεατές.

ΥΓ 1. Καλό θα ήταν να εξηγήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης πώς απέκτησε η κυρία Τουλουπάκη τέτοια εκτίμηση και προστασία ξαφνικά.

ΥΓ 2. Πριν μερικά χρόνια μια άλλη «υπόθεση συνωμοσίας», η οποία εμφάνιζε αριθμούς τηλεφώνου ως λογαριασμούς του Άκη αρχειοθετήθηκε αλλά ξανάνοιξε και τον οδήγησε στη φυλακή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter