Ο Σαμαράς, ο καταραμένος όφις και άλλες ιστορίες

Ο Σαμαράς, ο καταραμένος όφις και άλλες ιστορίες

Όταν ο μέγιστος εχθρός είναι η αμερόληπτη δημοσιογραφία και οι μεγάλες αποκαλύψεις του Documento, ο Kώστας Βαξεβάνης και η δημοσιογραφική του ομάδα, τότε ναι: γίνεσαι και Αντώνης Σαμαράς.

Παραληρεί για ακόμα μια φορά ο πρώην Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, στην πολυσέλιδη κατάθεση του στους Αντεισαγγελείς Αρείου Πάγου για την υπόθεση της Νοvartis.

Mε μια επιχειρηματολογία τύπου “πετάει ο γάιδαρος; πετάει” ο Αντώνης Σαμαράς κρυπτόμενος πίσω από την ασυλία του και γνωρίζοντας πολύ καλά ότι η κατάθεση του αυτή θα πάει αμελητί στην Βουλή , εξαπέλυσε για ακόμα μια φορά (είχε προηγηθεί η περιβόητη μήνυση του για το θέμα) έναν οχετό ψευδών και ύβρεων σε βάρος του Documento και του Κώστα Βαξεβάνη προσωπικά…

Διαβάστε επίσηςΟι καταθέσεις που «ξέχασε»… να διαβάσει ο Αντώνης Σαμαράς

Παρά το γεγονός ότι μετά την μήνυση του πέρυσι, όπου επίσης έβλεπε πίσω από τις αποκαλύψεις του Documento συνωμοσίες και εκβιασμούς, σε αναρτηθείσα απάντηση μας ουσιαστικά καταρρίπταμε το αφήγημα του, επισημαίνοντας του με απόλυτη ευγένεια παρά τους χαρακτηρισμούς του σε βάρος μας, ποια ήταν η πραγματικότητα και που “χώλαινε” η επιχειρηματολογία του, ο κ. Σαμαράς συνέχισε στο ίδιο μοτίβο.

Προκειμένου να στηρίξει τον συλλογισμό του ότι οι καυτές αποκαλύψεις της εφημερίδας για το #Novartis_Gate είναι τεκμήριο που υποστηρίζουν τη θέση του περί… «σκευωρίας», καθώς δεν του περνά βέβαια από το μυαλό πως με αυτόν τον τρόπο επιβεβαιωνόμαστε πλήρως, παραθέτει για άλλη μια φορά στην κατάθεση του τρία αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του Documento

Κατά την άποψη του πρόκειται για δημοσιεύματα που αποδεικνύουν περίτρανα ότι “ο πρωθυπουργικός φίλος κ. Βαξεβάνης”, όπως αποκαλεί τον εκδότη του Documento, είχε ευθεία ενημέρωση από τους «σκευωρούς».

Κι αυτός, ο Κώστας Βαξεβάνης δηλαδή, αντί να περιμένει να τρέξει η …εξέλιξη της σκευωρίας, στην οποία …συμμετείχε, δημοσίευε τις πληροφορίες του για να …κάνει ζημιά.

Επικαλείται λοιπόν ο κ. Σαμαράς και του απαντάμε εν συντομία γιατί ακολουθεί και άλλο εκτενές κείμενο (άλλωστε και τα τρία δημοσιεύματα της εφημερίδας είναι αναρτημένα και στο Documentonews).

-Αναφέρει: “Το δημοσίευμα της 8.1.2017 , με το οποίο προαναγγέλλεται η εμπλοκή όχι μόνο Υπουργών αλλά και πρώην Πρωθυπουργού, σε χρόνο που δεν υφίστανται καν οι ψευδείς καταθέσεις που δόθηκαν σχεδόν έναν χρόνο αργότερα.”

Του απαντάμε ότι ήδη έτρεχε η έρευνα των αμερικανικών αρχών και του FBI και σε αυτά τα ευρήματα αναφερόμαστε.

– Αναφέρει: “Το δημοσίευμα της 04.02.2018 με το οποίο προδημοσιεύεται κατά παγκόσμια πρωτοτυπία η κατάθεση που θα έδινε 2 ημέρες αργότερα δήθεν αυθορμήτως η προστατευόμενη μάρτυρας Κελέση τη νύχτα μετά το μεγάλο συλλαλητήριο κατά της Κυβέρνησης για το Μακεδονικό”.

Του απαντάμε ότι η κατάθεση την οποία επικαλείται είχε δοθεί σχεδόν δύο μήνες πριν.

– Αναφέρει: “Το δημοσίευμα της 11.11.2018 με το οποίο διατυπώνεται ευθεία απειλή σε προστατευόμενο μάρτυρα να συμμορφωθεί και να τα πει καλά, γιατί αλλιώς θα ακολουθήσουν διώξεις, όπερ και εγένετο”.

Του απαντάμε εμείς οι “σκευωροί” που ήμαστε τόσο αδαείς ώστε να …καρφωνόμαστε από μόνοι μας, ότι υπάρχει κάτι που λέγεται εμπεριστατωμένη δημοσιογραφική έρευνα που όταν επιβεβαιώνεται είθισται ο δημοσιογράφος να λαμβάνει εύσημα κι όχι ύβρεις. Το δε επίμαχο δημοσίευμα αναφερόταν -μεταξύ πολλών άλλων- σε πληροφορίες, που επιβεβαιώθηκαν πλήρως για τον “διπλό ρόλο” μάρτυρα που είχε προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα στην εισαγγελική έρευνα γιατί άλλα είχε καταθέσει στους αμερικανούς κι άλλα έλεγε στους Έλληνες εισαγγελείς. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter