Ο Σαντίκ Καν απαντά στον Τραμπ: Είναι το πιο αποκρουστικό παράδειγμα της αυξανόμενης ανά τον κόσμο ακροδεξιάς απειλής

Ο Σαντίκ Καν απαντά στον Τραμπ:  Είναι το πιο αποκρουστικό παράδειγμα της αυξανόμενης ανά τον κόσμο ακροδεξιάς απειλής

Εκπρόσωπος του Σαντίκ Καν απάντησε στο υβριστικό tweet κατά του δημάρχου του Λονδίνου με το οποίο ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεκίνησε την επίσημη επίσκεψή του στο Ηνωμένο Βασίλειο:

«Πρόκειται για κάτι σοβαρότερο από τις παιδιαριώδεις βρισιές από τις οποίες θα έπρεπε να απέχει ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Σαντίκ εκπροσωπεί τις προοδευτικές αξίες του Λονδίνου και η χώρα μας προειδοποιεί ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι το πιο αποκρουστικό παράδειγμα της αυξανόμενης ανά τον κόσμο ακροδεξιάς απειλής, που θέτει σε κίνδυνο τις θεμελιώδεις αξίες οι οποίες έχουν ορίσει τις φιλελεύθερες δημοκρατίες μας για περισσότερο από 70 χρόνια», δήλωσε εκπρόσωπος του Σαντίκ Καν απαντώντας στο υβριστικό προς τον δήμαρχο του Λονδίνου tweet που έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ λίγη ώρα πριν προσγειωθεί στο Λονδίνο, χαρακτηρίζοντάς τον «loser».

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ αρνήθηκε να καταδικάσει το σχόλιο του Τραμπ κατά του δημάρχου του Λονδίνου. Όταν ερωτήθηκε για το θέμα κατά την διάρκεια συνέντευξής του στο Sky News, ο Χαντ απάντησε ότι και ο Σαντίκ Καν έκανε προσβλητικές αναφορές στον Αμερικανό πρόεδρο και ότι το θέμα ξεκίνησε επειδή ο δήμαρχος του Λονδίνου και άλλοι άνθρωποι του Εργατικού Κόμματος αποφάσισαν να μποϊκοτάρουν την επίσκεψη, πράγμα που ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών θεωρεί «ανάρμοστο».

Τα σχόλια του Ντόνταλντ Τραμπ: 

“Εντελώς χαμένο” (loser), είχε χαρακτηρίσει νωρίτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τον δήμαρχο του Λονδίνου Σαντίκ Καν σε μήνυμα που απέστειλε στο Twitter λίγα μόλις λεπτά προτού προσγειωθεί το αεροπλάνο του στο αεροδρόμιο Στάνστεντ της βρετανικής πρωτεύουσας για την τριήμερη επίσημη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στη χώρα.

“Ο Σαντίκ Καν, ο οποίος έχει κάνει κατά γενική ομολογία κάκιστη δουλειά ως Δήμαρχος του Λονδίνου, φάνηκε απερίσκεπτα ‘κακός’ στον πρόεδρο των ΗΠΑ που επισκέπτεται τη χώρα, τον πιο σημαντικό με απόσταση σύμμαχο του Ηνωμένου Βασιλείου”, έγραψε ο πρόεδρος Τραμπ στο Twitter λίγο πριν από την απογείωση του προεδρικού του αεροσκάφους Air Force One στο αεροδρόμιο Στάνστεντ κοντά στο Λονδίνο λίγο πριν από τις 09:00 τοπική ώρα (11:00 ώρα Ελλάδος).

“Είναι ένας εντελώς χαμένος που θα πρέπει να επικεντρωθεί στο έγκλημα στο Λονδίνο, κι όχι σε μένα”, πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος έχει ήδη επιτεθεί επανειλημμένως στον δήμαρχο του Λονδίνου μέσω των κοινωνικών δικτύων, επικρίνοντας την “καταστροφική του δουλειά για την τρομοκρατία”.

Διαβάστε επίσης: Επίθεση Τραμπ στο δήμαρχο του Λονδίνου λίγο πριν πατήσει το πόδι του στην Βρετανία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter