Ο ΣΕΒ θέλει αξιολόγηση «εδώ και τώρα»!

Ο ΣΕΒ θέλει αξιολόγηση «εδώ και τώρα»!

Ως «θετική εξέλιξη» χαρακτηρίζει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών την συμφωνία στο Eurogroup εκτιμώντας πως οι διαπραγματεύσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθούν εντός του Μαρτίου αλλά και να εφαρμοστούν άμεσα μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης των επιχειρήσεων.

«Η κατ’ αρχήν συμφωνία στο Eurogroup της 20/2/2017 για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών και της κυβέρνησης, αποτελεί θετική εξέλιξη και δικαιολογεί συγκρατημένη αισιοδοξία για την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης, χωρίς όμως να απελευθερώνει την αγορά από τα δεσμά της αβεβαιότητας. Οι διαπραγματεύσεις αυτές πρέπει να καταλήξουν γρήγορα και σίγουρα εντός του Μαρτίου, αν θέλουμε να μη χαθεί οικονομικά άλλος ένας χρόνος, και να παράγουν άμεσο αποτέλεσμα ικανό να οδηγήσει την χώρα στην ανάκαμψη και τις αγορές», τονίζει ο Σύνδεσμος.

Σημειώνει ακόμη ότι «η μείωση της υπερφορολόγησης θα πρέπει να διευθετηθεί άμεσα και όχι το 2019 όπως διαδίδεται, αλλιώς θα είναι δώρο άδωρο για την «ασθμαίνουσα» ελληνική επιχείρηση» κάνοντας λόγο για χάσμα εμπιστοσύνης που χωρίζει τους Θεσμούς μεταξύ τους και με τη χώρα μας το οποίο μεταθέτει τη λήψη δύσκολων αλλά ζωτικών για την οικονομία αποφάσεων στο μέλλον.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης τα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η μείωση των καταθέσεων που προκαλούσε η αβεβαιότητα μέχρι τον Ιούνιο του 2015 επαναλαμβάνεται τώρα αλλά (λόγω των capital controls) έχει πάρει τη μορφή του μη επαναπατρισμού των εισπράξεων από εξαγωγές στο εξωτερικό. «Αυτό καταδεικνύουν, αναφέρεται, οι μειωμένες εισροές από τον τουρισμό, τις μεταφορές και τις λοιπές υπηρεσίες, που καταγράφονται στο ισοζύγιο εξωτερικών συναλλαγών της χώρας, σε μία περίοδο που η ευρωπαϊκή, αλλά και η ελληνική οικονομία σε κάποιο βαθμό, έχουν επιστρέψει σε υψηλότερους ρυθμούς οικονομικής δραστηριότητας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter