Ο Σεραφείμ «την πέφτει» στον Μιχαλολιάκο για Σατανισμό – «Έγραψε ύμνο στον Πάνα»

Ο Σεραφείμ «την πέφτει» στον Μιχαλολιάκο για Σατανισμό – «Έγραψε ύμνο στον Πάνα»

Θυμάστε το μακρινό 2012, όταν οι χρυσαυγίτες έδιναν το δικό τους «σόου» έξω από την παράσταση Corpus Cristi στο θέατρο Χυτήριο; Τότε ο υπερσυντηριτικός μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ, είχε καταθέσει μήνυση κατά των συντελεστών του θεατρικού έργου συνοδευόμενος από βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Τα χρόνια πέρασαν, κύλισε αρκετό νερό στο αυλάκι και πέντε χρόνια μετά ο Σερραφείμ επανέρχται στο ζήτημα των «βλάσφημων» θεατρικών παραστάσεων, βρίσκοντας αυτή τη φορά ευκαιρία να κατακεραυνώσει τη Χρυσή Αυγή και προσωπικά τον Νίκο Μιχαλολιάκο για «σατανισμό.

Σε ανακοίνωσή του αναφορικά με την παράσταση «η Ώρα του Διαβόλου», στη Θεσσαλονίκη, που έχει μετατραπεί σε «κόκκινο πανί» για εθνικιστικές, ακροδεξιές και παραθρησκευτικές οργανώσεις, ο μητροπολίτης Πειραιώς συνδέει τον Φερνάντο Πεσόα, σε κείμενο του οποίου βασίζεται η παράσταση, με τα κινήματα αποκρυφισμού της εποχής του. Ακολούθως κατηγορεί τον Νίκο Μιχαλολιάκο ότι αναφέρει τον «σατανιστή» ποιητή Aleister Crowley στον πρόλογο βιβλίου με τίτλο «Το αστραφτερό σκοτάδι του εωσφόρου – Εθνική των Ελλήνων Θρησκεία», ενώ και ο ίδιος ο ΓΓ της νεοναζιστικής οργάνωσης έχει δημοσιεύσει ποίημα που αποτελεί ύμνο στον Πάνα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ:

“Επειδή γίνεται μεγάλος θόρυβος με την θεατρική παράσταση που παίζεται στην Θεσσαλονίκη «Η ώρα του διαβόλου» του Πορτογάλου ποιητή και συγγραφέα Φερνάντο Πεσσόα (Fernando Antonio Nogueira de Seadro Pessoa), ο οποίος γεννήθηκε το 1888 και πέθανε το 1935 διαλυμένος από τον αλκοολισμό σε ηλικία 47 ετών, αναφέρομε ότι υπήρξε ενθουσιώδης με τον εσωτερισμό, τον αποκρυφισμό, τον ερμητισμό, την αριθμολογία και την αλχημεία. Υπήρξε λάτρης του νεοπαγανισμού, της θεοσοφίας και του ροσιτρουσιανισμού και άμεσος συνεργός του γνωστού σατανιστή και αποκρυφιστή Aleister Crowley, ο οποίος κατεδικάσθη στην Ιταλία για τελετουργικές δολοφονίες γυναικών. Ο Πεσσόα μετέφρασε στα πορτογαλικά το ποίημα του Crowley «Hymn to Pan». 

Είναι γνωστό ότι ο σατανιστής Aleister Crowley ανήκε στο ερμητικό τάγμα «Χρυσή Αυγή» του οποίου ιδρυτικό στέλεχος ήταν ο Ιρλανδός ποιητής W. B. Yeats, το οποίον αναφέρει ο Γ.Γ. του Λαικού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή κ. Ν. Μιχαλολιάκος στον πρόλογο του βιβλίου του Οδυσσέως Πατεράκη, εκδ. Ελεύθερη Σκέψις 1982, «Το αστραφτερό σκοτάδι του εωσφόρου – Εθνική των Ελλήνων Θρησκεία». Ιδιαιτέρας μνείας πρέπει να τύχη το γεγονός ότι ο ίδιος ο κ. Ν. Μιχαλολιάκος στην ποιητική του συλλογή «Η εξομολόγησις ενός εθνικού», εκδ. Νέα Σπάρτη, που ανετυπώθη το 2008 έχει και αυτός ύμνο στον Πάνα, όπως ακριβώς ο Aleister Crowley, του οποίου τον ύμνο μετέφρασε στα πορτογαλικά ο Πεσσόα.

Τα συμπεράσματα στους εκλεκτούς αναγνώστες και για το θεατρικό έργο και για τον συγγραφέα του.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

+ ο Πειραιώς ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter