Ο serial killer της Κύπρου φωτογραφίζει τον Χριστόφια σε εκδήλωση ενώ είχε βρεθεί το πρώτο πτώμα

Ο serial killer της Κύπρου φωτογραφίζει τον Χριστόφια σε εκδήλωση ενώ είχε βρεθεί το πρώτο πτώμα

Ο Νίκος Μεταξάς, ο οποίος έχει ομολογήσει τη διάπραξη τριών φόνων, ακόμα και μετά την ανακάλυψη του πτώματος της 38χρονης Marry Rose στις 14 Απριλίου δεν είχε καμία αναστολή να εμφανιστεί δημοσίως και να εργαστεί ως φωτογράφος και κινηματογραφιστής σε τιμητική εκδήλωση για τον Δ. Χριστόφια στο σωματείο «Δίκωμο ’74».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης», την περίοδο που φέρεται να διέπραττε τα εγκλήματα που έχει παραδεχθεί φωτογραφιζόταν σε εκδήλωση της ΣΕΚ, αλλά και σε εκδήλωση για ενίσχυση του Καραϊσκάκειου μεταξύ δημάρχων, βουλευτών και άλλων προσώπων της δημόσιας ζωής. Χθες εξετάστηκε από ψυχίατρο, ενώ έγιναν και έρευνες στο γραφείο του στο στρατόπεδο που υπηρετούσε.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Την ίδια ώρα, οι έρευνες στο φράγμα Ξυλιάτου ούτε και χθες είχαν κάποιο αποτέλεσμα σε σχέση με τον εντοπισμό της σορού της εξάχρονης την οποία, όπως ισχυρίστηκε ο Ν. Μεταξάς, πέταξε μετά τον φόνο της ίδιας και της μητέρας της, το πτώμα της οποίας ανασύρθηκε από το φρεάτιο στο μεταλλείο Μιτσερού. 

Σήμερα θα συνεχιστούν οι έρευνες στο φρεάτιο καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες σταθεροποίησης των μεταλλικών δομών που είχαν παρουσιάσει κάμψη με κίνδυνο να καταρρεύσουν.

Διαβάστε επίσηςΚύπρος: Ταυτοποιήθηκε η πρώτη σορός από το «φρεάτιο της φρίκης»

Το σχέδιο Β’ της Πυροσβεστικής αφορά στη μεταφορά στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο ειδικού σκάφανδρου, που χρησιμοποιείται για την επιδιόρθωση σκαφών στη θάλασσα, με ιδιώτη δύτη που είναι εκπαιδευμένος να κατεβαίνει σε βαθιά νερά. Αν και στην περίπτωση αυτή δεν εντοπιστεί η εξάχρονη, τότε οι έρευνες πιθανόν να σταματήσουν και να στραφούν αποκλειστικά στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό. Με το σκάφανδρο ο δύτης έχει οξυγόνο από την επιφάνεια και μέσω καμερών στέλλεται εικόνα σε υπολογιστές, επιτρέποντάς του να κατεβαίνει σε μεγάλα βάθη.

Μέλη της ΕΜΑΚ βρίσκονταν και χθες στη λίμνη και με τη χρήση λεμβών της υπηρεσίας αναζητούσαν στοιχεία. Ωστόσο, η σχεδόν μηδενική ορατότητα και η μορφολογία του βυθού δυσχεραίνει το έργο.

Διαβάστε επίσης: Κύπρος: Ψάχνουν κι άλλα θύματα του 35χρονου «Ορέστη» – Φόβοι για 22 Φιλιππινέζες που αγνοούνται (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter