Ο Σέρλοκ Χολμς σε νέες περιπέτειες

Ο Σέρλοκ Χολμς σε νέες περιπέτειες

Το βιβλίο «Sherlock Holmes – η ψυχοπαγίδα» του Τζορτζ Μαν κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα σε μετάφραση του Χρήστου Μπαρουξή. 

Το καλοκαίρι του 1915, ενώ ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος μαίνεται και τα γερμανικά Ζέπελιν βομβαρδίζουν το Λονδίνο σπέρνοντας την καταστροφή, διάφορες σημαίνουσες προσωπικότητες της βρετανικής ζωής αρχίζουν να συμπεριφέρονται αλλόκοτα: ένας βουλευτής αυτοκτονεί βουτώντας γυμνός στον Τάμεση έπειτα από μια φιλογερμανική αγόρευσή του στο Κοινοβούλιο· ένας ανώτερος στρατιωτικός σύμβουλος παίρνει θέση υπέρ της συνθηκολόγησης και στη συνέχεια πέφτει στο κλουβί με τις τίγρεις, στον Ζωολογικό Κήπο του Λονδίνου· μια διάσημη σουφραζέτα αποκηρύσσει το κίνημα της γυναικείας χειραφέτησης και ρίχνεται στις ράγες του τρένου. 

Αντιμέτωπος με αυτά τα ανεξήγητα και ανατριχιαστικά περιστατικά, ο ηλικιωμένος πλέον Μάικροφτ Χολμς ζητά τη βοήθεια του αδελφού του, του Σέρλοκ Χολμς, καθώς και του πιστού φίλου του, του δόκτορα Γουάτσον, οι οποίοι καλούνται να διαλευκάνουν αυτή τη σκοτεινή υπόθεση και να ανακαλύψουν τι είναι η μυστηριώδης «ψυχοπαγίδα» και πώς σχετίζεται με τους τρεις θανάτους. Ο Τζορτζ Μαν συνθέτει με αφηγηματική μαεστρία μια συναρπαστική πλοκή, γεμάτη ένταση, ανατροπές και σασπένς, και καταφέρνει έτσι να αναδειχθεί σε άξιο συνεχιστή του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ. 

Ο Τζορτζ Μαν είναι συγγραφέας και σεναριογράφος με σημαντική και σταθερή παρουσία στη λίστα των μπεστ σέλερ των Sunday Times. Είναι ο δημιουργός της αστυνομικής σειράς Wychwood, καθώς και των δημοφιλών σειρών μυθιστορημάτων Newbury & Hobbes και Tales of the Ghost. Έγραψε νέες περιπέτειες για παγκόσμιες επιτυχίες, όπως οι Star Wars, Doctor Who, Sherlock Holmes, Judge Dredd, Warhammer 40,000 και Dark Souls. Πρόσφατα, ο Μαν εργάστηκε ως μέλος της ομάδας συγγραφέων για ένα νέο τηλεοπτικό είδος, ενώ παράλληλα ασχολήθηκε με την ηχητική προσαρμογή του κλασικού έργου The Voice of Treason με ήρωα τον Σέρλοκ Χολμς, σε συνεργασία με τον Κέιβαν Σκοτ. Ο Μαν ζει κοντά στο Γκράνθαμ με τη γυναίκα του, την οικογένειά του και τα δύο απείθαρχα σκυλιά του. Λατρεύει τη μυθολογία και τη λαογραφία, την Κέιτ Μπους και τη σοκολάτα. Τον περιβάλλουν συνεχώς –σχεδόν τρομακτικές σε ύψος– στοίβες από βιβλία.

Σελίδες: 304, τιμή: 16,90€

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter