Ο Σερβετάλης άνοιξε τον ασκό του Αιόλου- Αντιδράσεις από την απόφαση του να αποχωρήσει από την παράσταση «Ρινόκερος»

Ο Σερβετάλης άνοιξε τον ασκό του Αιόλου- Αντιδράσεις από την απόφαση του να αποχωρήσει από την παράσταση «Ρινόκερος»

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του ηθοποιού Άρη Σερβετάλη να αποχωρήσει από τη μονόπρακτη παράσταση «Ρινόκερος» μη δεχόμενος τα νέα υγειονομικά μέτρα αποκλεισμού των ανεμβολίαστων από τα θέατρα και τις παραστάσεις.

Όπως ο ίδιος ανέφερε δεν μπορεί να δεχτεί τον διαχωρισμό που υπάρχει ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους και έτσι αποφάσισε να αποχωρήσει από την παράσταση, στην οποία πρωταγωνιστούσε. Αυτό είχε ως συνέπειας να  «κατέβει η παράσταση».

Έντονες αντιδράσεις 

Η απόφαση αυτή του Άρη Σερβετάλη προκάλεσε αντιδράσεις από καλλιτέχνες που απάντησαν με σκληρά λόγια στον καλλιτέχνη. Συγκεκριμένα, έντονη ήταν η αντίδραση της Χρύσας Κατσαρίνη που με σκληρή ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter εξαπέλυσε δριμεία κριτική κατά του γνωστού ηθοποιού.

Όπως έγραψε η ίδια: «Ξέρεις Άρη ποιοι δεν θα δουν σίγουρα την παράσταση? Οι 105 που πέθανα σήμερα. Και ξέρεις ποιοι δεν θα κάνουν Χριστούγεννα? Οι άλλοι 20 συνεργάτες σου που δεν έχουν τον τραπεζικό λογαριασμό σου και εσύ τους άφησες ανέργους.

 

 

«Πυρά» κατά του Άρη Σερβατάλη έριξε και η ηθοποιός Φαίη Κοκκινοπούλου επισημαίνοντας πως η αποχώρησή του θα επηρεάσει σίγουρα και την υπόλοιπη παραγωγή, με αποτέλεσμα ίσως κάποιοι να χάσουν τις δουλειές τους.

Στην ανάρτησή της έγραψε: «Δεν μπορώ να μην το σχολιάσω και ας μου γίνουν ριπόρτ και ας κατεβάσουν το προφίλ μου. Αξίζει. Ο Σερβετάλης (ο μόνος ανεμβολίαστος ανάμεσα σε 20 ανθρώπους που εργάζονται στην παράσταση «Ρινόκερος») αποφάσισε να μην συνεχίσει τις παραστάσεις στο θέατρο Κιβωτός, γιατί δεν θέλει να παίζει μόνο σε εμβολιασμένους. Η παραγωγή, προς τιμήν της και χίλια μπράβο, του πρότεινε να συνεχίσει τις παραστάσεις μέχρι αρχές Ιανουαρίου και στη συνέχεια η παράσταση να κατέβει, δεμευόμενη (η παραγωγή) ότι θα πληρώσει τους ηθοποιούς κανονικά μέχρι τη λήξη της θεατρικής σαιζόν! Ο καλοπληρωμένος συνάδερφος αρνήθηκε και πάλι. Ηθοποιοί (μεταξύ των οποίων και φίλοι μου)-τεχνικοί- ταξιθέτριες, καθαριστές, ταμίας, θα μείνουν όλοι άνεργοι. Δεν έχουμε ελπίδα. Φάτε».

Αντίθετος με την απόφαση αυτή του ηθοποιού δηλώνει και ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας υποστηρίζοντας ότι έχει σοκαριστεί που κάποιος ηθοποιός αγνοεί με τέτοια ευκολία το γεγονός ότι άνθρωποι θα μείνουν άνεργοι, με τόσο ξαφνικό τρόπο.

“Έχω σοκαριστεί με την παραίτηση Σερβετάλη, δεν το περίμενα. Δεν περίμενα ότι κάποιος ηθοποιός θα σταματήσει μια παράσταση, αγνοώντας ότι δουλεύουν κι άλλοι άνθρωποι εκεί. Το θεωρώ απαράδεκτο. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς ένας άνθρωπος που λέει ότι είναι τόσο μέσα στην πίστη, δεν σκέφτεται ότι οι άλλοι άνθρωποι θα μείνουν χωρίς δουλειά”, τόνισε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

“Ο κορονοϊός έχει φέρει πάρα πολλά προβλήματα στα θέατρα, ήδη άλλο θέατρο έκλεισε επειδή κόλλησαν οι ηθοποιοί και τώρα τους απειλεί ότι θα τους απολύσει”, κατέληξε ο ίδιος

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter