Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος λίγο πριν τα Χριστούγεννα με τους Ρομά σε Καμηλόβρυση και Ανθήλη

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος λίγο πριν τα Χριστούγεννα με τους Ρομά σε Καμηλόβρυση και Ανθήλη
Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

Στον καταυλισμό της «Καμηλόβρυσης» βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών μεριμνώντας και για τις οικογένειες των Ρομά που κατοικούν στην περιοχή της Λαμίας καθώς και στην συνοικία στην Ανθήλη.

Λίγο πριν τον Μεγάλο Εσπερινό των Χριστουγέννων, ο ίδιος ο κ. Συμεών με συνεργάτες του κληρικούς επισκέφθηκαν τους δύο καταυλισμούς και μαζί με την πατρική του αγάπη μοίρασε τρόφιμα και δώρα σε 500 και πλέον μέλη οικογενειών Ρομά, αφιερώνοντας μάλιστα αυτή την δράση, όπως ανέφερε, στον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη, ο οποίος πρόσφατα σκοτώθηκε τελώντας επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του, ενώ κάλεσε τους υπεύθυνους των καταυλισμών να καταγράψουν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ρομά και να αναζητηθούν, σε συνεργασία με την Πολιτεία, ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες λύσεις προκειμένου να επιτευχθεί η ενσωμάτωσή τους στον κοινωνικό ιστό, να μπορούν όλα τα παιδιά να φοιτήσουν στα σχολεία αλλά και να εξασφαλιστούν συνθήκες ομαλής και αξιοπρεπούς κοινωνικής συμβίωσης.

Ο κ. Συμεών για αρκετή ώρα είχε μία ουσιαστική επικοινωνία μαζί τους, ενώ ο Προέδρος των Ρομά Στερεάς Ελλάδας κ. Χρυσοβαλάντης Χαλικόπουλος σημείωσε: «Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που κάποιο τόσο υψηλό πρόσωπο όπως ο Σεβασμιώτατος επισκέπτεται τον καταυλισμό, και μάλιστα τέτοια μέρα, Χριστούγεννα, για να δώσει τρόφιμα και δώρα σε αυτά τα εξαθλιωμένα παιδιά, τα οποία τον ευχαριστούμε και τον ευγνωμονούμε».

Ο κ. Συμεών ανταπαντώντας αρκέστηκε μονάχα να πει: «Είστε παιδιά μου και σας αγαπώ και θέλω να αλλάξει η ζωή σας. Να την αλλάξουμε μαζί!».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter