Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις ιταλικές εκλογές

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις ιταλικές εκλογές

Ο πρώην πρωθυπουργός και νυν αρχηγός του ακροδεξιού ιταλικού κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ως γερουσιαστή στις εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου.

Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι το κόμμα της συντηρητικής συμμαχίας, που θα λάβει περισσότερες ψήφους, θα υποδείξει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα το όνομα του υποψήφιου πρωθυπουργού της παράταξης.

«Αν το πρόσωπο αυτό θα είναι η Τζόρτζια Μελόνι, των Αδελφών της Ιταλίας, είμαι βέβαιος ότι θα αποδειχθεί πως είναι κατάλληλη για τον ρόλο αυτό», τόνισε ο Μπερλουσκόνι.

«Δεν με ενδιαφέρει η μάχη για την ηγεσία της κεντροδεξιάς, ενθουσιάζομαι περισσότερο σκεπτόμενος όλα τα πράγματα που πρέπει να κάνουμε, όπως την καταπολέμηση της φορολογικής και της δικαστικής καταπίεσης», πρόσθεσε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός μιλώντας στην δημόσια ραδιοφωνία της Rai.

Σχετικά, τέλος, με τη δημιουργία ενός τρίτου, κεντρώου πόλου, ο πρόεδρος του κόμματος Αzione Κάρλο Καλέντα δήλωσε σήμερα το πρωί πως, «σε ό,τι αφορά τα βασικά θέματα, η σχετική συμφωνία με τον αρχηγό του κόμματος Ζωντανή Ιταλία, τον Ματέο Ρέντσι, έχει ήδη επιτευχθεί».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter