Ο Σιμόπουλος βγάζει… offside τον Σκρέκα για τη «Νέα Τούμπα»

Ο Σιμόπουλος βγάζει… offside τον Σκρέκα για τη «Νέα Τούμπα»

Μετά την άστοχη διαρροή του στο περιθώριο της ΔΕΘ για τη «Νέα Τούμπα» που προκάλεσαν την αντίδραση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο Στράτος Σιμόπουλος άλλαξε ρότα και κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση στον υπουργό Περιβάλλοντος με τίτλο: «Υπογραφή Προεδρικού Διατάγματος για την κατασκευή του γηπέδου ¨Νέα Τούμπα¨ του ΠΑΟΚ».

Παρενθετικά να επισημανθεί ότι η επιλογή κατάθεσης Επίκαιρης Ερώτησης στον εκάστοτε υπουργό από έναν βουλευτή της πλειοψηφίας θεωρείται επιθετική κίνηση γιατί απαιτεί δημόσια απάντηση σε live μετάδοση από την Ολομέλεια της Βουλής. Γι΄ αυτό και τα μέλη της Κ.Ο. της συμπολίτευσης είθισται να καταθέτουν Αναφορές ή απλές Ερωτήσεις που προϋποθέτουν γραπτή απάντηση.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ προσπαθεί να εξωραΐσει μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου το «αυτογκόλ» που είχε βάλει τον Σεπτέμβριο στο περιθώριο της ΔΕΘ, αφήνοντας να εννοηθεί πως η διοίκηση του ΠΑΟΚ ευθύνεται για την καθυστέρηση στην ανακατασκευή της έδρας του Δικεφάλου του Βορρά. Τότε, ο σύμβουλος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκου, απάντησε με μία μακροσκελή ανάρτηση στη διαρροή του κ Σιμόπουλου.

Ο κ. Κυριάκου έκανε λόγο για «παραμυθάκια» που αναπαράγονται από συγκεκριμένο εκδοτικό συγκρότημα, αποδίδοντας στον βουλευτή της ΝΔ πρόθεση δημιουργίας «εσωτερικού εκνευρισμού και τη διάσπασης» και καλώντας τον να ζητήσει συγγνώμη. Ο Στράτος Σιμόπουλος επανήλθε με ανάρτηση που έθετε το ερώτημα αν η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα προχωρήσει με το νέο γήπεδο στην Τούμπα σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, ενώ επιτέθηκε προσωπικά στον σύμβουλο επικοινωνίας της ΠΑΕ, λέγοντας: «Άξιος ο μισθός του. Ο λαός του ΠΑΟΚ μας γνωρίζει καλά και τους δύο»Το «πινγκ – πονγκ» ολοκληρώθηκε με την ανταπάντηση του Κυρ. Κυριάκου, ο οποίος σε νέα του ανάρτηση υποστήριξε πως «το κουκούλεμα και το στρογγύλεμα δεν έχουν την αξία που θα είχε μια απλή συγγνώμη», ευχαριστώντας τον βουλευτή για την επιβεβαίωση πως άξια λαμβάνει τον μισθό του.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός έπεσε στην ίδια παγίδα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Βελλίδειο και αναγκάστηκε να ανασκευάσει στη συνέντευξη Τύπου, προχωρώντας στη δέσμευση ότι έως το τέλος του χρόνου η κυβέρνηση θα έχει κάνει όλα όσα πρέπει για τη «Νέα Τούμπα». Ωστόσο, το τέλος του έτους πλησιάζει και το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα του υπουργείου Περιβάλλοντος αποτελεί ζητούμενο αντί για δεδομένο. Επίσης, καλά ενημερωμένες πηγές της ΠΑΕ ΠΑΟΚ επισημαίνουν στο Documento πως η διαχείριση του Λευτέρη Αυγενάκη για το ζήτημα της αξιοποίησης του «Καυτανζόγλειου» μόνο προσκόμματα δημιουργεί, γεγονός που οδήγησε τη διοίκηση της ΠΑΕ στην εγκατάλειψη αυτού του σεναρίου.

Τούτων δοθέντων, ο κ. Σιμόπουλος επισημαίνει στην Επίκαιρη Ερώτησή του προς τον Κώστα Σκρέκα πως η Θεσσαλονίκη έχει ανάγκη από σύγχρονα γήπεδα ποδοσφαίρου, των οποίων η κατασκευή θα αποτελέσει ταυτόχρονα αιτία για μεγάλες αστικές αναπλάσεις. Κατά τον βουλευτή, ένα τέτοιο γήπεδο θα αποτελέσει και η «Νέα Τούμπα», η διαδικασία υλοποίησης της οποίας για να αποκτήσει ουσιαστικό βηματισμό, προϋποθέτει την εφαρμογή ενός χωρικού σχεδίου βασισμένου σε ένα Προεδρικό Διάταγμα. Συνεπώς, ρωτά τον υπουργό Περιβάλλοντος: «Σε τι φάση βρίσκεται η διαδικασία κατάρτισης του συγκεκριμένου Προεδρικού Διατάγματος και σε τι ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία υπογραφής του;».

Η Επίκαιρη Ερώτηση:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter