Ο Σκάι και το παράλληλο σύμπαν

Ο Σκάι και το παράλληλο σύμπαν

O Λάκης Λαζόπουλος είχε πει κάποτε μια σοφή κουβέντα: «Οι κωμικοί ηθοποιοί σατιρίζουν αυτούς που ο κόσμος κοροϊδεύει». Ετσι, η αφίσα που κυκλοφόρησε τις προάλλες η Antifa Live με το πρόσωπο του Αρη Πορτοσάλτε και τη λεζάντα «Κανένα σκουπίδι δεν είναι μικρό» μπορεί να χαρακτηριστεί ακραία και προσβλητική, όχι όμως αναίτια. 

Στις 17 Γενάρη ο δημοσιογράφος του Σκάι είχε δηλώσει: «Αν μας πιάνει ο ανθρωπισμός και δεν θέλουμε να πνιγεί κανείς, τότε οι λαθρομετανάστες θα εξακολουθούν να έρχονται στην Ελλάδα». Επειδή μάλλον κανένας εισαγγελέας και κανένα ΕΣΡ δεν τον άκουσε για να ενεργοποιήσει τον αντιρατσιστικό νόμο, προτείνουμε στις επόμενες εκλογές ο Πορτοσάλτε να κατέβει υποψήφιος με τον Βελόπουλο και να δώσουν μαζί μια «καθαρή» λύση.

Τα ανακλαστικά του ΕΣΡ είχαν βέβαια λειτουργήσει, έστω και καθυστερημένα, στην περίπτωση του Γιώργου Λιάγκα και της παρέας του, λόγω της κατακραυγής για την ιστορία της άτυχης φοιτήτριας από τη Θεσσαλονίκη και τη διακωμώδηση της σεξουαλικής παρενόχλησης που υπέστη. Το χρηματικό πρόστιμο που επιβλήθηκε πρόσφατα στον σταθμό, η διακοπή της εκπομπής του για μία εβδομάδα και οι διάφορες αγωγές που εκκρεμούν εις βάρος του αποδεικνύουν ότι ήταν άνθρακες ο θησαυρός της μετεγγραφής του συνώνυμου της πιο αβάσταχτης δημοσιογραφικής ελαφρότητας.

Το τρίπτυχο όμως των δυσάρεστων γεγονότων συμπλήρωσε η διένεξη του καναλιού με το «Ράδιο Αρβύλα». Οι δυο πλευρές τις τελευταίες μέρες ξημεροβραδιάζονται να συντάσσουν πολεμικά ανακοινωθέντα και να δημοσιοποιούν την αλληλογραφία τους. Οι συντελεστές της σατιρικής εκπομπής μίλησαν για πρωτόγνωρα συναλλακτικά ήθη και γκεμπελική τακτική, ενώ άφησαν υπονοούμενα ότι η ρήξη της συνεργασίας τους μπορεί να οφείλεται και σε άνωθεν πολιτική παρέμβαση.

Δεν περιμέναμε φυσικά τον Αντώνη Κανάκη για να διαπιστώσουμε ότι οι περισσότεροι δημοσιογράφοι του Σκάι έχουν έναν μικρό ή μεγάλο βαθμό συγγένειας με τον Γκέμπελς. Την αριστεία στην προπαγάνδα την είχαμε εμπεδώσει στο δημοψήφισμα και όταν ο Μπάμπης Παπαδημητρίου αγωνιούσε για την παραμονή του ΔΝΤ στη χώρα μας. Δυστυχώς γι’ αυτόν, η Χρυσή Αυγή δεν σοβάρεψε και μια πιθανή καταδίκη της θα του στερήσει τη χαρά να τη δει να συγκυβερνά.

Ο Σκάι πάντως είναι φίλος μας, όπως ήταν και οι Γερμανοί τα χρόνια των μνημονίων, και μας βοηθά να ζήσουμε σ’ ένα παράλληλο σύμπαν, ένθα απέδρα κάθε λύπη και στεναγμός. Ο Αυτιάς με το μαγικό του ραβδάκι μετέτρεψε τους συνταξιούχους από έντρομα κατοικίδια επί ΣΥΡΙΖΑ σε κοινωνικά προνομιούχους επί ΝΔ. Οι μονίμως καλεσμένοι αστυνομικοί μάς διαβεβαιώνουν ότι είναι οι φύλακες άγγελοί μας. Οι επενδυτές συνωστίζονται, ενώ οι πολικοί αναλυτές μάς καθησυχάζουν πως όλες οι χώρες θα σπεύσουν στο πλευρό μας αν συμβεί κάτι με την Τουρκία.

Οι περισσότεροι εργαζόμενοι στις ενημερωτικές εκπομπές, συγχέοντας συνεχώς το γεγονός με τον σχολιασμό του, την πληροφορία με τη φήμη, τη θεμιτή κυβερνητική υποστήριξη με την απροκάλυπτη προπαγάνδα, τον τρόπο πειθούς με τη μεθοδευμένη χειραγώγηση και την αλήθεια με την ψευδαίσθησή της, ένα μόνο δεν έχουν κάνει ακόμη: αν η ΝΔ βγάλει ανακοίνωση ότι ο γάιδαρος πετάει, να τρέξουν να καταθέσουν ότι είδαν τα φτερά του.

H Χρύσα Κακατσάκη είναι φιλόλογος ιστορικός Τέχνης

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter