Ο ΣΚΑΪ ξεπλένει φασίστες καθημερινά στις 21:00

Ο ΣΚΑΪ ξεπλένει φασίστες καθημερινά στις 21:00

Το power of love, εμφανίστηκε στις οθόνες μας για πρώτη φορά πέρυσι, σε μια συνολική προσπάθεια της ιδιωτικής τηλεόρασης να επαναφέρει τις trash στιγμές της, από τη δεκαετία του ’90, οι οποίες απογείωναν την τηλεθέαση.

Πρόκειται για ένα ριάλιτι σόου, κατά το οποίο άνδρες και γυναίκες συμμετέχουν προκειμένου να ερωτευτούν. Η περσινή χρονιά περιορίστηκε σε σεξιστικά σχόλια και πατερναλιστικές λογικές. 

Φέτος, είπαν να το εξελίξουν λίγο ακόμα στον ΣΚΑΪ, παρουσιάζοντας κι έναν παίκτη τα τατουάζ του οποίου ξεσήκωσαν κύμα αντιδράσεων στα social media. 

Ένας από τους συμμετέχοντες λοιπόν, – οι φίλοι του τον φωνάζουν Σπαρτιάτη, γιατί άραγε (;) – δηλώνει, πως αγαπάει την Αρχαία Ελλάδα, κάνει γυμναστική από μικρός και είναι σωματοφύλακας VIP προσώπων. 

Όλα αυτά, ο 25χρονος παίκτης τα λέει, ενώ φοράει ένα κοντομάνικο t-shirt, το οποίο αναδεικνύει τα τατουάζ που έχει στα χέρια του, που απεικονίζουν μία σειρά από μαίανδρους, αλλά και ένα σύμβολο, το οποίο, για πολλούς χρήστες του διαδικτύου παραπέμπει υπερβολικά πολύ στο πουλί της χούντας.

Από την πλευρά του, ο παίκτης του ριάλιτι, απάντησε στο σάλο που ξέσπασε για το είδος των τατουάζ του.

«Επειδή ακούγονται διάφορες κουταμάρες ο αετός συμβολίζει το σήμα των Ποντίων μέσα στην παλιά Ελληνική σημαία και ο Μαίανδρος προέρχεται από την αρχαία ελληνική μυθολογία και έχει να κάνει με τον Ηρακλή!»

Καλώς ή κακώς, το πρόγραμμα αυτό, το οποίο προβάλλεται νωρίς το βράδυ, την ώρα δηλαδή που τα σχολεία έχουν τελειώσει και πολλά παιδιά συνήθως τρώνε το βραδινό τους μπροστά στην τηλεόραση, το παρακολουθεί κόσμος.

Η λαϊφσταλοποίηση του φασισμού, δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα, ειδικά από τη στιγμή που η Χρυσή Αυγή άρχισε να σημειώνει άνοδο. 

Αρχικά, είχαμε παρακολουθήσει την προσπάθεια ορισμένων να παρουσιάσουν τον Ηλία Κασιδιάρη ως ωραίο γκόμενο, αργότερα ασχοληθήκαμε με τον δεσμό του βασιζόμενοι σε μία φωτογραφία από τις καλοκαιρινές τους διακοπές – παραβλέποντας σκόπιμα το τατουάζ σβάστικα που φαινόταν στο μπράτσο του – και αρκετά ακόμα παρόμοια ρεπορτάζ.

Το να προβάλλεις με πλάγιο τρόπο ή εμμέσως, στο prime time του καναλιού, μία πολιτική τοποθέτηση, για την ακρίβεια μία ακραία πολιτική τοποθέτηση, ή ακόμα καλύτερα μία επικίνδυνα ακραία πολιτική τοποθέτηση, όπως ο ναζισμός και ο φασισμός, που κάθε ανθρώπινο ον οφείλει -αν θέλει να λέγεται άνθρωπος- να καταδικάζει δημόσια, είναι είτε σκοπιμότητα είτε βλακεία.

Μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να πιστέψω ότι πρόκειται για βλακεία.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter