Ο σκηνοθέτης του νέου «Batman» Ματ Ριβς στο Docville το Σάββατο με το Documento

Ο σκηνοθέτης του νέου «Batman» Ματ Ριβς στο Docville το Σάββατο με το Documento

«Αυτός ο Batman είναι ο πιο απαιτητικός και σίγουρα ο περισσότερο συναισθηματικός»: ο Ματ Ριβς, σκηνοθέτης της νέας ταινίας του νυχτεριδάνθρωπου, μιλάει για τη νέα εποχή του σκοτεινού ήρωα του Γκόθαμ Σίτι. Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Καϊμάκης.

Καταγγελίες για μια προσπάθεια για αλλαγή ορίων του οικισμού Μεγάλου Πάπιγκου στο Ζαγόρι και για δόμηση μέσα σε προστατευόμενη περιοχή για χάρη του εφοπλιστή Αντώνη Λαιμού, με την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Δήμο Ζαγορίου συμμάχους. Στο ρεπορτάζ η Αφροδίτη Ερμίδη.

«Τι νόημα έχει να είσαι του Χάρβαρντ και να είσαι μαλάκας και να περιφέρεις τον κυνισμό και την αναλγησία σου;» αναρωτιέται ο Γιάννης Μποσταντζόγλου στη συζήτησή του για τη ζωή και το θέατρο με την Έμυ Ντούρου.

«Στο Νεπάλ αν μια γυναίκα γεννήσει ενώ έχει πέσει θύμα βιασμού, τότε το παιδί δεν έχει δικαιώματα, δεν αναγνωρίζεται από το κράτος, δεν μπορεί να αποκτήσει ούτε ταυτότητα»: 8 Μαρτίου η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και ο φωτογράφος Κοσμάς Κουμιανός συζητάει με την Ηλέκτρα Ζαργάνη για τις εικόνες του με γυναικεία πρόσωπα από το Νεπάλ, τη Σενεγάλη, τη Συρία και την Αθήνα.

Η φωτογράφος – συγγραφέας Κατερίνα Μαυροκεφαλίδου συνθέτει τη μεγάλη ιστορία παραθέτοντας αναμνήσεις εξόριστων γυναικών από τη Χίο, το Τρίκερι και τη Μακρόνησο από τις αρχές της δεκαετίας του ’50.

«Δεν μπορεί να μην αναφερθεί ο συμβολισμός της επιλογής για τη θέση του υπουργού Υγείας, ύστερα από σχεδόν δύο χρόνια πανδημικής κρίσης, ενός πολιτικού προσώπου με μακρά πορεία στον ακροδεξιό χώρο και με δημόσιες τοποθετήσεις συχνά ρατσιστικές, μισαλλόδοξες και αυταρχικές, όπως ο Θάνος Πλεύρης». Ο Νίκος Κουραχάνης, επίκουρος καθηγητής Κοινωνικής Πολιτικής και Στέγασης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, γράφει για την αυταρχική διακυβέρνηση και την εργαλειοποίηση της πανδημίας.

«Η εξέγερση των αγροτών στο Κιλελέρ, η πιο αιματηρή στιγμή στην αγροτική διαμαρτυρία των αρχών του 20ού αιώνα, δεν είχε ούτε τη μαζικότητα ούτε τη διάρκεια για να επιβληθεί. Κράτησε όμως ζωντανό το αίτημα για γη και ελευθερία, ωσότου ήρθαν οι πόλεμοι». Ο Χάρης Αθανασιάδης, καθηγητής Δημόσιας Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, γράφει για μια ξεχασμένη επέτειο: τον ξεσηκωμό των ακτημόνων στο Κιλελέρ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter