Ο σκληρός χειμώνας του 2022

Ο σκληρός χειμώνας του 2022

Βίαια επιστροφή στια αρχές της δεκαετίας του 2010 για τα ελληνικά νοικοκυριά. Οσο αισιόδοξα μηνύματα για την ελληνική οικονομία προσπαθούν να περάσουν επικοινωνιακά τα στελέχη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η πραγματική ζωή δεν αφήνει κανένα περιθώριο αισιοδοξίας.

Η πανδημία κτυπά αλύπητα την Ελλάδα με καθημερινά πάνω από 80 θανάτους και συνολικά περισσότερους από 21.000 από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, με τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό κόστος, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την παρέα του να μη δίνει οποιαδήποτε βοήθεια στο δημόσιο σύστημα υγείας, έχοντας στο νου της μόνο την ενίσχυση των κλινικαρχών φίλων της.

Ταυτόχρονα, η ακρίβεια κατατρώει τα έτσι και αλλιώς περιορισμένα εισοδήματα των νοικοκυριών με τον πληθωρισμό να φτάνει το 5,1% τον Δεκέμβριο και εκτίμηση για 6% τον Ιανουάριο. Ηδη έχουν εξαγγελθεί διψήφιες αυξήσεις στα βασικά είδη πρώτης ανάγκης με το 2 μπροστά κάτι που θα επιδεινώσει περαιτέρω τη φτώχεια των προβληματικών νοικοκυριών που ζουν σε παγωμένα διαμερίσματα και σε χιλιάδες περιπτώσεις χωρίς ρεύμα.

Ο πιο ακριβός χειμώνας της ενέργειας δημιουργεί προβλήματα σε όλο το φάσμα της οικονομικής αλυσίδας με τους λογαριασμούς του ρεύματος να προκαλούν σοκ στους καταναλωτές με επιβαρύνσεις ακόμη και 100 ευρώ στους λογαριασμούς κάτι που θεωρείται σίγουρο ότι θα συνεχιστεί μέχρι και τον Μάρτιο.

Την ώρα που οι νέοι αδυνατούν να βρουν οποιαδήποτε εργασία ώστε να ζουν στοιχειωδώς καθώς η ανεργία σε αυτή την ηλικιακή ομάδα καταγράφεται ως η μεγαλύτερη στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ο ανέμελος πρωθυπουργός αρνείται να δώσει οποιαδήποτε βοήθεια.

Για το μόνο που δραστηριοποιούνται στο Μέγαρο Μαξίμου είναι η φίμωση οποιασδήποτε φωνής φέρνει στο φως τις άνομες τακτικές τους.
Μόνο που πλέον ακόμη και τα φιλοκυβερνητικά φύλλα βλέπουν την οικονομική καταιγίδα να έρχεται και δεν μπορούν να την κρύψουν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter