Ο Σόιμπλε διαψεύδει ...τον εαυτό του: «Ποτέ δεν απείλησα με Grexit»

Με μια δήλωση με την οποία αναιρεί τα όσα ο ίδιος λέει ακόμα και κατά τη διάρκεια της ίδιας της συνέντευξης ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δηλώνει ότι ποτέ δεν διατύπωσε απειλές για Grexit.

“Δεν διατύπωσα ποτέ απειλές (σ.σ. για Grexit)” είπε μιλώντας στην εκπομπή Bericht aus Berlin, ενώ στη συνέχεια αναιρεί αυτό που μόλις λέει, προσθέτοντας: “Εάν η Ελλάδα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, δεν θα υπάρξουν προβλήματα. Εάν δεν το κάνει, τότε θα υπάρξουν προβλήματα”.

 Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε επίσης: “Είμαι πεπεισμένος. Η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο”. και πρόσθεσε ότι αναμένει πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα συμμετάσχει στο οικονομικό πρόγραμμα για την Ελλάδα. “Θεωρώ πως ναι” απάντησε όταν ρωτήθηκε σχετικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ. Σημείωσε εξάλλου πως το ΔΝΤ είχε πει το 2015 πως θα συμμετείχε εφόσον η Ελλάδα εκπληρώσει του στόχους των μεταρρυθμίσεων. “Εικάζω ότι μπορεί να επιτευχθεί τις επόμενες εβδομάδες”.

Σχετικά με την ελάφρυνση χρέους, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε στο ARD: “Η ευρωπαϊκή νομοθεσία δεν επιτρέπει την ελάφρυνση χρέους σε εθνικό επίπεδο. Η Ελλάδα πρέπει να καταστεί περισσότερο ανταγωνιστική. Αυτός είναι ο σκοπός του προγράμματος”.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.