Ο Σόιμπλε επιμένει «πρώτα τα μέτρα, μετά το χρέος»

Ο Σόιμπλε επιμένει «πρώτα τα μέτρα, μετά το χρέος»

Επανήλθε η εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών σημειώνοντας πως το Βερολίνο θέλει η Ελλάδα να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις πριν να εξεταστεί το αν η χώρα χρειάζεται περαιτέρω ελάφρυνση στο χρέος της.

«Θέλουμε πρώτα να υπάρξει εκτέλεση των μέτρων που συμφωνήσαμε» είπε η εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ προσθέτοντας ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ζώνης του ευρώ συμφώνησαν (σ.σ. στο Eurogroup της Μάλτας την περασμένη Παρασκευή) ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις για τις συντάξεις και το αφορολόγητο.

Στη Γερμανία πάντως ο Τύπος επισημαίνει τη διάσταση απόψεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ πολλοί αναρωτιούνται ποια άποψη θα επικρατήσει.

Η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt υποστηρίζει ότι οι δανειστές με τους συνεχείς διαξιφισμούς τους βλάπτουν την Ελλάδα. Η ίδια εφημερίδα επισημαίνει ότι το ΔΝΤ συνδέει την συμμετοχή του στο τρίτο πρόγραμμα με την ελάφρυνση του χρέους μαζί με συγκεκριμένες δεσμεύσεις μέχρι το καλοκαίρι.

Μια άλλη γερμανική εφημερίδα μιλά για λάθος της Χριστιανικής Ένωσης αναφορικά με την ελληνική διάσωση. Ο αρθρογράφος της εφημερίδας Tageszeitung του Βερολίνου καταλογίζει στον Σόιμπλε «αντιπαραγωγική» πολιτική λιτότητας. «Ο Σόιμπλε οδηγήθηκε από μόνος του σε παγίδα, θέλει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα αλλά παράλληλα θέλει να αποφύγει ελάφρυνση χρέους, που ζητά εδώ και χρόνια το Ταμείο» υπογραμμίζει ο σχολιαστής. «Για όλους τους εμπειρογνώμονες είναι σαφές ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να επιστρέψει τα δάνειά της. (…)

Ουσιαστική απάντηση στο θέμα αυτό μπορεί να δώσει η σημερινή παρουσία της Κριστίν Λαγκάρντ στο Βερολίνο η οποία θα συναντηθεί αρκετές φορές με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter