Ο Σολτς τραγουδά «you’ll never walk alone» για να καθησυχάσει τους Γερμανούς ενόψει χειμώνα

Ο Σολτς τραγουδά «you’ll never walk alone» για να καθησυχάσει τους Γερμανούς ενόψει χειμώνα
German Chancellor

Με φράση από το τραγούδι των φιλάθλων της Λίβερπουλ, «You’ll never walk alone» επιχείρησε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς να καθησυχάσει τους πολίτες της χώρας του, εν μέσω της ενεργειακής κρίσης και του επερχόμενου χειμώνα ο οποίος αναμένεται δύσκολος δεδομένης της διαρκούς επιδείνωσης των σχέσεων Ρωσίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ειδικότερα, κατά την καθιερωμένη θερινή συνέντευξη Τύπου, ο Σολτς εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν θα υπάρξουν κοινωνικές αναταραχές, λόγω της «ανθεκτικότητας» του κοινωνικού κράτους.

Διαβάστε επίσης: Όλαφ Σολτς: “Εκρηκτική ύλη” για την κοινωνία ο πληθωρισμός και το κόστος της ενέργειας

«Διανύουμε δύσκολους καιρούς (…) Τους επόμενους μήνες η Γερμανία θα αντιμετωπίσει μεγάλες προκλήσεις», προειδοποίησε ο καγκελάριος, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι η κυβέρνηση θα κάνει το παν προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι πολίτες θα ξεπεράσουν τις δυσκολίες.

«You’ll never walk alone», επανέλαβε, απευθυνόμενος κυρίως στους πολίτες με το πιο περιορισμένο εισόδημα.

Αναφερόμενος στις σχετικές προτάσεις που παρουσίασε χθες ο υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ, οι οποίες προκάλεσαν αντιδράσεις στον κυβερνητικό συνασπισμό, καθώς θεωρήθηκαν άδικες για τα μικρά και μεσαία εισοδήματα, έκανε λόγο για «καλή συνεισφορά» στη διαδικασία, αλλά σημείωσε ότι «πρέπει να συγκεντρωθεί ένα συνολικό πακέτο, το οποίο θα περιλαμβάνει όλα τα τμήματα του πληθυσμού», αποκλείοντας όμως εκ νέου το ενδεχόμενο αύξησης φόρων για τα υψηλά εισοδήματα.

Αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία, ο Γερμανός καγκελάριος επανέλαβε ότι θα τελειώσει μόνο με απόφαση του Κιέβου, αποκλείοντας παράλληλα το ενδεχόμενο μιας ειρήνης υπαγορευμένης υπό τους όρους της Μόσχας.

Ο ίδιος περιέγραψε μάλιστα την ανασυγκρότηση της Ουκρανίας ως έργο που θα πρέπει να αναλάβει η διεθνής κοινότητα και θα είναι μεγαλύτερο από το «Σχέδιο Μάρσαλ».

Σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο καγκελάριος ρωτήθηκε αν θεωρεί τον Ρώσο πρόεδρο «χασάπη» και «εγκληματία πολέμου», για να απαντήσει ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι υπεύθυνος για αυτόν τον πόλεμο. «Εκείνος αποφάσισε ότι έπρεπε να γίνει πόλεμος. Αθέτησε τις συμφωνίες που λένε ότι δεν επιτίθεται κανείς στον γείτονά του», σημείωσε.

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με τον ρόλο που θα μπορούσε να διαδραματίσει ο πρώην καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ, δήλωσε ότι δεν θεωρεί πως θα μπορούσε ποτέ να είναι και πάλι χρήσιμος ως διαμεσολαβητής μεταξύ Ρωσίας και Ευρώπης.

Διαβάστε επίσης:

Σολτς: Η ενεργειακή μετάβαση «προϋπόθεση κυριαρχίας και ευημερίας»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter