Ο Σόρος δεν θέλει Brexit – «Θα πεινάσετε» προειδοποιεί τους Άγγλους

Ο Σόρος δεν θέλει Brexit – «Θα πεινάσετε» προειδοποιεί τους Άγγλους

Λάβρος ενάντια στην προοπτική της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση εμφανίστηκε ο Τζορτζ Σόρος. Ο γνωστός δισεκατομμυριούχος τραπεζίτης που έγινε διάσημος όταν το 1992 στοιχημάτισε ενάντια στη βρετανική λίρα, δήλωσε ότι η Βρετανία πλησιάζει σε ένα σημείο καμπής όπου θα δει την οικονομία να επιβραδύνεται σε τέτοιο βαθμό που ενδεχομένως ακόμα και να μην υλοποιηθεί το Brexit.

«Πλησιάζει η στιγμή της αλήθειας», αναφέρει σε άρθρο του που στάλθηκε σε δημοσιογράφους διεθνών ΜΜΕ μέσω email. «Το γεγονός είναι ότι το Brexit αποτελεί μία κίνηση επιβλαβή και για τις δύο πλευρές, τόσο για τη Βρετανία όσο και για την ΕΕ. Είναι μη αναστρέψιμη, ωστόσο οι άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν γνώμη».

Σύμφωνα με το Reuters ο συνδυασμός της διαρκούς αύξησης των τιμών με την επιβράδυνση της ανόδου των μισθών αποτελεί πρόκληση για την Τράπεζα της Αγγλίας και τους κορυφαίους της διαμορφωτές πολιτικής. Ο Σόρος θεωρεί ότι η κεντρική Τράπεζα δεν εκτίμησε σωστά την επίδραση του πληθωρισμού και τώρα προσπαθεί να διορθώσει την κατάσταση.

«Τα νοικοκυριά θα συνειδητοποιήσουν ότι το επίπεδο ζωής τους θα πέσει και θα πρέπει να προσαρμόσουν τις καταναλωτικές τους συνήθειες», εκτιμά ο Σόρος. «Ακόμα χειρότερα, θα συνειδητοποιήσουν ότι έχουν υπερχρεωθεί και πρέπει να αποπληρώσουν τα χρέη τους».

Ο τραπεζίτης θεωρεί ότι αν η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θέλει να παραμείνει στην εξουσία θα πρέπει ούτε λίγο ούτε πολύ να μην υλοποιήσει τη σαφή εντολή των βρετανών ψηφοφόρων που τάχθηκαν ξεκάθαρα υπέρ του Brexit, και να προσεγγίσει τους νέους που θέλουν καλοπληρωμένες δουλειές σε μεγάλες επιχειρήσεις.

Ο Σόρος προέβλεψε τέλος ότι οι διαπραγματεύσεις για το Brexit θα διαρκέσουν τουλάχιστον 5 χρόνια, εντός των οποίων θα διεξαχθούν νέες εκλογές. «Αν όλα πάνε καλά, οι δύο πλευρές (η Βρετανία και η ΕΕ) ίσως επιθυμούν να ξανασυνάψουν σχέση πριν καν χωρίσουν», καταλήγει ο δισεκατομμυριούχος τραπεζίτης. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter