Ο σουρεαλισμός όλους μας ενώνει…

Ο σουρεαλισμός όλους μας ενώνει…

Το περιστατικό που συνέβη στο Ναύπλιο με την αφίσα που απεικονίζει τον Χριστό «πειραγμένο» να καλεί σε βλάσφημο πάρτι την παραμονή των Χριστουγέννων αποτελεί μια καλή στάθμιση του πόσο ανεκτική είναι η ελληνική κοινωνία σε απόψεις και παρεμβάσεις που μπορεί να ξεπερνούν τα όρια της βλασφημίας.

Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για την ίδια κοινωνία που τις μέρες του «Charlie Hebdo» έπαθε «je suis» και εξέμεσε χολή και μίσος για τους φονταμενταλιστές ισλαμιστές οι οποίοι, μη ανεχόμενοι τις προσβολές από το σατιρικό έντυπο κατά του προφήτη Μωάμεθ, υλοποίησαν τις απειλές που είχαν εκτοξεύσει το προηγούμενο διάστημα και απέδωσαν τον ιερό νόμο. 

Ο αντίλογος θα αναφέρει πως στην περίπτωση των διοργανωτών του πάρτι, όπως σχολίασαν οι ίδιοι σε ανάρτησή τους στο Facebook, παρέμεινε σε επίπεδο λεκτικών απειλών: «Οι καλοί χριστιανοί που θίχτηκαν για το κραγιόν στον Ιησού τηλεφωνούν και απειλούν ότι θα μας σκοτώσουν και θα μας κάψουν. Το λιντσάρισμα άλλωστε από χριστιανούς και νοικοκυραίους είναι πολύ της μόδας σε αυτήν τη χώρα». 

Να όμως που οι «βλάσφημοι» του Ναυπλίου θυμήθηκαν κάτι που το συλλογικό συνειδητό προσπαθεί να απωθήσει στη σφαίρα του υποσυνείδητου: το λιντσάρισμα του Ζακ στο κέντρο της Αθήνας από φιλόχρηστους, ευυπόληπτους και φιλοπάτριδες νοικοκύρηδες. Ομως ποιος ασχολείται με μια ανθρώπινη ζωή όταν βεβηλώνονται τα ιερά και όσια της φυλής, του έθνους, του γένους των Ελλήνων; 

Οταν ο Χριστός παρουσιάζεται με κρεμαστάρια στα αυτιά και βαμμένα χείλη, ποιος έχει χρόνο να ασχοληθεί με τα λιντσαρίσματα των φτωχοδιαβόλων; Να καούν και να εξαλειφθούν από προσώπου γης οι «βλάσφημοι» – άσε που μαζί μας είναι και ο Κυριάκος Βελόπουλος (αυτός που κάνει πολιτική καριέρα πουλώντας αυθεντικές [!] επιστολές του Ιησού) ο οποίος ζητάει την επαναφορά του άρθρου περί βλασφημίας για να προστατευτούν οι καλοί χριστιανοί. 

Ποιος όμως θα προστατέψει εμάς από τους καλούς χριστιανούς;

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter