Ο Σπίρτζης στο πλευρό του Λυμπερόπουλου κατά της Beat

Ο Σπίρτζης στο πλευρό του Λυμπερόπουλου κατά της Beat

Στα δικαστήρια ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, κατέθεσε ως μάρτυρας υπέρ του Θύμιου Λυμπερόπουλου του ΣΑΤΑ,  κατά την συζήτηση της αγωγής που έχει καταθέσει σε βάρος του η Taxibeat . 

Η εταιρία ζητά χρηματική αποζημίωση 260.000 ευρώ για προσβολή προσωπικότητας, με αφορμή δηλώσεις του προέδρου του ΣΑΤΑ, Θύμιου Λυμπερόπουλου, οι οποίες, όπως υποστηρίζουν στην αγωγή, ήταν “αναληθείς και προσβλητικές , αμαύρωσαν τη φήμη της εταιρίας, θέτοντας σε κίνδυνο την εμπορική πίστη, την επαγγελματική υπόσταση και το εμπορικό μας μέλλον”.

Ανάμεσα στις επίδικες δηλώσεις επισημαίνεται και ο ισχυρισμός ότι από το 2011 η Taxibeat φοροδιαφεύγει, λειτουργεί παράνομα και διατηρεί offshore σε νησιά, όπου καταλήγουν τα έσοδα της εταιρείας.

Κατά τη συζήτηση της αγωγής στο δικαστήριο παρέστησαν ο ιδρυτής της Taxibeat, Νίκος Δανδράκης καθώς και ο εναγόμενος πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος.

Στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων είχαν προσέλθει από το πρωί και πολλοί αυτοκινητιστές προκειμένου να υποστηρίξουν τον πρόεδρο του Σωματείου τους. ‘

Σπίρτηζης : Έκανε το καθήκον του

«Είναι καθήκον του να υπερασπιστεί τον κλάδο σε θεσμικό πλαίσιο και σε αυτό το μέτρο κινήθηκε», ανέφερε στην κατάθεση του ο αρμόδιος υπουργός Μεταφορών ,Χρήστος Σπίρτζης.

Ακόμα, επί της ουσίας της υπόθεσης, ο κ. Σπίρτζης, υποστήριξε:

«Ένα εξάμηνο πριν την ψήφιση του νέου νόμου το Μάρτιο του 2018, υπήρξαν ανώνυμες αναφορές στο υπουργείο σε σχέση με τον τρόπο πληρωμής της εταιρίας. Καταγγελλόταν πως οι οδηγοί λάμβαναν χρήματα με εμβάσματα από το εξωτερικό, άρα χρήματα έφευγαν από τη χώρα».

Ανέφερε βέβαια ο υπουργός ότι δεν γνωρίζει αν έχουν υπάρξει έλεγχοι των αρχών.

“Πριν την ψήφιση του Νόμου 4530/2018 – είπε – υπήρχε νομική αταξία, κενό νόμου και παράβαση νόμου, καθώς σε ορισμένα επαγγέλματα είχαμε καταστρατήγηση τιμής».

Απ΄ την πλευρά της, η οικονομική διευθύντρια της Taxibeat μίλησε για αναληθή δημοσιεύματα περί φοροδιαφυγής της εταιρείας, η οποία “ελέγχεται τακτικά αλλά δεν καταβάλει φόρο εισοδήματος καθώς είναι ελλειμματική”.

Για τα επίμαχα δημοσιεύματα, είπε :

«Μας έπληξαν και αναγκαστήκαμε να κινηθούμε δικαστικά. Είχαν σαν αντίκτυπο την όχι αναμενόμενη αύξηση στα έσοδα του τελευταίου τριμήνου που είναι το καλύτερο. Χρειάστηκαν πρόσθετες ενέργειες όπως την πρόσληψη συμβούλων διαχείρισης και διαφημιστικής καμπάνιας».

Προσωπικά για τον Θύμιο Λυμπερόπουλο η μάρτυρας της ενάγουσας υποστήριξε ότι: «Δεν αγκαλιάζει την καινοτομία που φέρνουμε … Θέλει να παραμείνει ο κλάδος 20 χρόνια πίσω».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter