Ο Σταϊκούρας προσφέρει τον… καφέ της παρηγοριάς για την οικονομία (Video)

Ο Σταϊκούρας προσφέρει τον… καφέ της παρηγοριάς για την οικονομία (Video)

Ο Χρήστος Σταϊκούρας επιβεβαιώνει -πλέον- τις δυσοίωνες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, δίχως να διστάσει να αφήσει και ένα… μήνυμα παρηγορίας προς τους πολίτες!

Πλέον καθίσταται αδύνατο, ακόμη και για την κυβέρνηση (που παίρνει «άριστα», όσον αφορά τη χρήση επικοινωνιακών τρικ που συχνά πυκνά καλύπτουν την απουσία έργου) το να «σκεπαστεί» η τεράστια αβαρία που αναμένεται στην οικονομία.

Μιλώντας στο Open, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας επιβεβαίωσε ότι το υπόλοιπο του 2020 θα κυλήσει φέρνοντας τραγικές συνέπειες όσον αφορά τα εργασιακά και φυσικά την οικονομία:

«Δυστυχώς η ανεργία θα αυξηθεί, δυστυχώς η οικονομία θα επιστρέψει σε βαθιά ύφεση, το χρέος θα αυξηθεί, το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών θα συρρικνωθεί…», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Κι αφού η παραπάνω φράση περιείχε μόνο ζοφερές εικόνες, ο Χρήστος Σταϊκούρας έσπευσε να… καθησυχάσει άπαντες, τονίζοντας ότι: «αν δούμε τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όπως είπατε, η κατάσταση στην Ελλάδα θα είναι, στην πραγματική οικονομία, καλύτερη απ’ ότι στο εξωτερικό».

Εν ολίγοις, ο Χρήστος Σταϊκούρας προσφέρει τον… καφέ της παρηγοριάς, σε έναν λαό που έχει περάσει και όπως φαίνεται θα περάσει εκ νέου δύσκολα. Σύμφωνα με τον υπουργό, μία ματιά στα «σπίτια των γειτόνων», των άλλων χωρών δηλαδή, μπορεί να προσφέρει κάποια… ηθική ανακούφιση, μήπως και… πέσουν λίγο τα ντεσιμπέλ όσων (δικαίως) διαμαρτύρονται από τώρα για όσα μέλλονται να ‘ρθουν και ηρεμήσουν λιγουλάκι όσοι φοβούνται (δικαίως επίσης) για τα χειρότερα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter