Ο Σταϊκούρας τον έβγαλε ψεύτη αλλά ο Οικονόμου είναι ικανοποιημένος!

Ο Σταϊκούρας τον έβγαλε ψεύτη αλλά ο Οικονόμου είναι ικανοποιημένος!

«Το θέμα είναι ότι προχωρούν οι επιχορηγήσεις» απάντησε στο documentonews.gr ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με αφορμή το «άδειασμα» που του επιφύλασσε ο συνάδελφός του και βουλευτής από την ίδια περιφέρεια, Χρήστος Σταϊκούρας.

Θόρυβο έχει προκαλέσει η απόφαση του υπουργού Οικονομικών να εκθέσει δημόσια τον κυβερνητικό εκπρόσωπο με φόντο τις κρατικές ενισχύσεις των ελαιοπαραγωγών της Ανατολικής Φθιώτιδας, δηλώνοντας χωρίς περιστροφές ότι ο Γ. Οικονόμου δημοσιοποιεί ανακριβή στοιχεία.

Διαβάστε σχετικά: Κόντρα Σταϊκούρα – Οικονόμου για το ποιος θα ποτίσει τις ελιές

Την ίδια μέρα που ο Χρ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε ότι «το υπουργείο Οικονομικών κατάφερε και βρήκε τους πόρους» για τις επιχορηγήσεις, ο Γιάννης Οικονόμου έκανε «ρελάνς», θέλοντας να καταδείξει πως η ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών δρομολογήθηκε μετά από την κοινή του πρωτοβουλία με τον Σπήλιο Λιβανό και εν αγνοία του υπουργού Οικονομικών, αφού το αίτημα είχε υποβληθεί στον Θεόδωρο Σκυλακάκη.

«Μετά από τεκμηριωμένο αίτημα που υποβάλαμε με τον ΥΠΑΑΤ Σπήλιο Λιβανό στον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών για την καταβολή κρατικών ενισχύσεων στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής επιτραπέζιας ελιάς στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των συνεπειών του COVID-19 και τις συντονισμένες ενέργειες της κυβέρνησης που ακολούθησαν από τότε, κατέστη δυνατό να βρεθούν οι πόροι, οι οποίοι θα αποτελέσουν ουσιαστική βοήθεια σε μια χρονιά που εκ των πραγμάτων είναι δύσκολη για τους ελαιοπαραγωγούς της Φθιώτιδας» σημείωνε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ανακοίνωσή του, η οποία συνοδευόταν με το αντίστοιχο αίτημα προς τον κ. Σκυλακάκη.

Ο υπουργός Οικονομικών δεν κάθισε με σταυρωμένα τα χέρια και επανήλθε βγάζοντας ψεύτη τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. «Δυστυχώς πρέπει να επανέλθω, αφού μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις μου, κυκλοφόρησε διαδικτυακά επιστολή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με όχι πλήρη στοιχεία» επισήμανε, περιγράφοντας εμμέσως πλην σαφώς τον κ. Οικονόμου ως διακινητή fake news. Μάλιστα, κατά την τηλεοπτική του εμφάνιση στο Star Κεντρικής Μακεδονίας ανήμερα της εθνικής εορτής, o κ. Σταϊκούρας σχολίασε με νόημα ότι «όποια επιστολή και να κοιτάξετε, υπάρχει μια σαφής αναφορά: “Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν έχει τους πόρους”».

Δείτε το βίντεο:

Το documentonews.gr επικοινώνησε με τον Γ. Οικονόμου, ο οποίος προσπάθησε να υποβαθμίσει το θέμα. Αρχικά, ισχυρίστηκε πως δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή του κάποιο «άδειασμα» από τον υπουργό Οικονομικών και στη συνέχεια αρκέστηκε να εκφράσει την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι βρέθηκαν οι πόροι για την ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών. «Το θέμα είναι ότι προχωρούν οι επιχορηγήσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Πηγές από την πλευρά της συμπολίτευσης προβλέπουν πως πολύ σύντομα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα βρεθεί μπροστά σε ένα νέο άδειασμα που δεν θα εξαντλείται στις «κοκορομαχίες» της εκλογικής περιφέρειας, αλλά θα σχετίζεται με μία υπόθεση που μονοπωλεί το τελευταίο διάστημα το κοινοβουλευτικό και πολιτικό ρεπορτάζ. Ο ίδιος είχε αποσαφηνίσει τον πολιτικό προσανατολισμό του Μεγάρου Μαξίμου, όμως, τα δεδομένα και οι προτεραιότητες -σύμφωνα με τις πληροφορίες- άλλαξαν. Οψόμεθα.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter