Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Στο Facebook

Ο Σταύρος Θεοδωράκης σχολιάζει μέρισμα και λοταρία αλλά ξεχνά ποιοι μας έφεραν ως εδώ…

Με ανάρτησή του στο Facebook ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης σχολιάζει τόσο το κοινωνικό μέρισμα όσο και τη λοταρία των αποδείξεων.

Παράλληλα κάνει μια γενική αναφορά στη μαύρη εργασία, στους μισθούς και στις συντάξεις αλλά και στις αποταμιεύσεις.

Με μια «επιφανειακή» αναφορά και άγνωστα στοιχεία («η μαύρη αδήλωτη εργασία συνεχίζει να μεγαλώνει») για τον κ. Θεοδωράκη φταίνε οι σημερινοί και όχι όσοι μας έφεραν ως εδώ…

Τι γράφει στην ανάρτηση:

Άκουγα σήμερα στο ραδιόφωνο: «Όμορφη μέρα η σημερινή».

Δεν ήταν η χριστουγεννιάτικη διάθεση και ο καιρός. Ήταν το μοίρασμα των κοινωνικών μερισμάτων και τα 1.000 ευρώ στους τυχερούς των αποδείξεων.

Οι όμορφες μέρες στην Ελλάδα καθορίζονται με τις ξαφνικές παροχές προς ένα μικρό τμήμα των πολιτών και όχι με τις σταθερές απολαβές - και τα δώρα - από την εργασία και τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Η μαύρη αδήλωτη εργασία συνεχίζει να μεγαλώνει και οι νέες θέσεις εργασίας είναι πια των διακοσίων και των τριακοσίων ευρώ χωρίς βέβαια δώρα Χριστουγέννων και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.

Και τα στοιχεία για τις αποταμιεύσεις μαρτυρούν και αυτά την πορεία προς τα πίσω. Το δεύτερο τρίμηνο του ‘17, οι αποταμιεύσεις των νοικοκυριών, στην Ισπανία, στην Ιρλανδία και στην Πορτογαλία κυμάνθηκαν στα 6,5%, 8,3%, και 5,2% αντίστοιχα. Στην Ελλάδα πλην 10% ( -9,7% για την ακρίβεια). Τρώμε δηλαδή τα όσα υπήρχαν…

Όμορφη μέρα η σημερινή λοιπόν. Αίθριος καιρός, με ηλιοφάνεια και 19 βαθμούς!

Άκουγα σήμερα στο ραδιόφωνο: «Όμορφη μέρα η σημερινή». Δεν ήταν η χριστουγεννιάτικη διάθεση και ο καιρός. Ήταν το μοίρ...

Posted by Σταύρος Θεοδωράκης on Freitag, 15. Dezember 2017
ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.