Ο Σταύρος Στριλιγκάς γράφει στο Docville: Η βίαιη αλλαγή του χάρτη των διοργανωτών

Ο Σταύρος Στριλιγκάς γράφει στο Docville: Η βίαιη αλλαγή του χάρτη των διοργανωτών

Το Documento απευθύνθηκε στον υπεύθυνο επικοινωνίας του EJEKT Σταύρο Στριλιγκά για να γράψει την άποψή του σχετικά με όσα συμβαίνουν στον χώρο των συναυλιών εξαιτίας της πανδημίας

Στα 16 χρόνια που το EJECT υπάρχει ως φεστιβάλ έχουν αλλάξει πάρα πολλές κυβερνήσεις. Καµία από αυτές δεν ασχολήθηκε πραγµατικά µε το δικό µας αντικείµενο (συναυλίες και φεστιβάλ ξένων καλλιτεχνών), παρότι συνεισφέρουµε µεγάλα ποσά σε φόρους, δηµιουργούµε σοβαρό αριθµό θέσεων εργασίας για ποικίλους επαγγελµατίες και λειτουργούµε ως πόλος έλξης για χιλιάδες τουρίστες (π.χ. φέτος το EJEKT θα υποδεχόταν περί τις 10.000 επισκέπτες από το εξωτερικό). Παράλληλα κι εµείς από την πλευρά µας ποτέ δεν ζητήσαµε ούτε πήραµε κρατική στήριξη. Εχουµε µάθει να πατάµε στα δικά µας πόδια και έτσι να προχωράµε στις όποιες καταστάσεις.

Ωστόσο εν µέσω µιας πρωτοφανούς πανδηµίας είναι σαφές ότι συναυλίες και φεστιβάλ µε ξένους καλλιτέχνες δεν µπορούν να πραγµατοποιηθούν και αυτό δεν θα αλλάξει για µεγάλο χρονικό διάστηµα. Ηµασταν από τα πολύ πρώτα επαγγέλµατα που έκλεισαν και από τα τελευταία που θα ανοίξουν. Αρα υπάρχει ξεκάθαρα θέµα επιβίωσης των εταιρειών του τοµέα µας και των πολλών ανθρώπων που εξαρτώνται από τον κύκλο εργασίας µας. Οι διοργανωτές, µέσω του συνδέσµου µας, έχουµε προτείνει επιπλέον µέτρα όπως το voucher, τα χαµηλότοκα δάνεια και η στήριξη των θέσεων εργασίας. Αυτήν τη στιγµή γίνονται συζητήσεις του συνδέσµου διοργανωτών µε το υπουργείο για το θέµα της προκαταβολής του φόρου, το οποίο για εµάς είναι σηµαντικότατο καθώς από τον περσινό τζίρο εκατοµµυρίων θα πάµε –όπως φαίνεται– σε µηδενικό. Ευελπιστούµε ότι θα υπάρξει θετικό αποτέλεσµα.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να λάβουµε σοβαρά υπόψη ακόµη µία σοβαρή παράµετρο. Οι συναυλιακοί χώροι θα γεµίσουν όταν ο κόσµος αισθανθεί ασφαλής και αυτό εξαρτάται από το πότε θα υπάρξει φάρµακο ή εµβόλιο. Ως τότε πρακτικά δεν θα γίνονται φεστιβάλ και συναυλίες όπως τα ξέραµε µέχρι σήµερα. Το πράσινο φως στην πραγµατικότητα µπορεί να καθυστερήσει πάρα πολύ και είναι δεδοµένο ότι ο χάρτης των διοργανωτών θα αλλάξει βίαια από την Covid-19.

Από την πλευρά µας είµαστε αισιόδοξοι ότι το EJEKT 2021 θα πραγµατοποιηθεί κανονικά και ήδη έχουµε ξεκινήσει να εργαζόµαστε µε αυτό το δεδοµένο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter