Ο Σταύρος Τσιώλης ο σκηνοθέτης που αγαπά τις γυναίκες στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Ο Σταύρος Τσιώλης ο σκηνοθέτης που αγαπά τις γυναίκες στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

– Ο Σταύρος Τσιώλης επιστρέφει πίσω από την κάμερα μετά από απουσία αρκετών ετών με την ταινία «Γυναίκες που περάσατε από δω» για να κλείσει τους λογαριασμούς του με τις… Γυναίκες. Όπως τονίζει στη συνέντευξη του στον Κωνσταντίνο Καϊμάκη «η γυναίκα φίλε μου είναι ανώτερο ον».

– Ο Κρητικός καλλιτέχνης Χαΐνης Δ. Αποστολάκης, ανυπότακτο πνεύμα και αιρετικός διανοητής, μιλά στον Παναγιώτη Φρούντζο για τον άνθρωπο της καθημερινότητας και επισημαίνει ότι «οι σημερινοί άνθρωποι έχουνε μολυνθεί από το μικρόβιο του φόβου».

– Ο σκηνοθέτης Γιάννης Χουβαρδάς σε συνέντευξη του στην Αφροδίτη Ερμίδη μιλά για τις αγάπες της ζωής του, το θέατρο και την όπερα και αναφέρεται στο αινιγματικό τρίο στους «Παλιούς καιρούς» του Χάρολντ Πίντερ, την παράσταση που ανεβάζει στο θέατρο Τέχνης.

Aquaman

– Η ταινία «Aquaman» φέρνει στο ίδιο πλάνο τον εντυπωσιακό Τζέισον Μομόα, τον εμβληματικό σκηνοθέτη Τζέιμς Γουάν και τον χολιγουντιανό σταρ Πάτρικ Γουίλσον. Ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης τους συνάντησε από κοντά και εκείνοι του εκμυστηρεύτηκαν τα μυστικά της θεαματικής περιπέτειας τους.

– Μια συζήτηση για τα Εξάρχεια, το Κολωνάκι, τη μεταπολίτευση και το σκυλάδικο με τον ανθρωπολόγο, εθνολόγο και συγγραφέα Ευάγγελο Ζάχο-Παπαζαχαρίου, έχει πάντα ενδιαφέρον. Συνομιλήτρια του η Έμυ Ντούρου.

30 απαγορευμένα κείμενα από 30 ανθρώπους του πολιτισμού σε 30 βιβλιοπωλεία της Αθήνας και του Πειραιά σε μια βραδιά εκδηλώσεων την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου αφιερωμένη στα έργα και τους συγγραφείς που βίωσαν την παρέμβαση της λογοκρισίας. Στο ρεπορτάζ η Ηλέκτρα Ζαργάνη.

Η Μαρία Πανουργιά φέρνει στη σκηνή του Ιδρύματος Ωνάση την παράσταση «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;» και στο ρεπορτάζ της Αφροδίτης Ερμίδη σταχυολογούνται τα σημαντικότερα στοιχεία του θρυλικού αμερικανικού έργου που ανεβαίνει στη Στέγη.

– Με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από τη γέννηση του Κ. Μαρξ οι εκδόσεις ΚΨΜ κυκλοφορούν μια δίτομη έκδοση με τα σημαντικότερα κείμενα του «θείου Κάρολου» της δεκαετίας του 1850 και ο Διδάκτορας Πολιτικής Επιστήμης Πανεπιστημίου Αθηνών Κώστας Ελευθερίου γράφει αποκλειστικά στο Documento για τη σημαντική αυτή έκδοση.

– Μία ολοήμερη γιορτή με παραδοσιακά εδέσματα, χειροποίητα προϊόντα και μουσική περιλαμβάνει το πρώτο Αιθιοπικό Φεστιβάλ στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου. Στο ρεπορτάζ η Ηλέκτρα Ζαργάνη. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter