Ο Στέφανος Μάνος «κλαίει» για την άνοδο των μισθών και «θέλει να» βλέπει απολύσεις!

Ο Στέφανος Μάνος «κλαίει» για την άνοδο των μισθών και «θέλει να» βλέπει απολύσεις!

Ο Στέφανος Μάνος, «καθαρόαιμος» νεοφιλελεύθερος, φίλος κάθε αντεργατικού νομοσχεδίου που θα μπορούσε να δώσει ανάσα στους εργαζόμενους, κινούμενος μεταξύ Νέας Δημοκρατίας, Δράσης και Δημιουργίας Ξανά, που πέρασε ξώφαλτσα από το ΠΑΣΟΚ(3η θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας το 2004) κατακεραυνώνει την απόφαση της Έφη Αχτσιόγλου για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Βέβαια η απόφαση δεν είναι μόνον της υπουργού, αλλά αυτές είναι λεπτομέρειες! 

Ο ίδιος βλέπει τον Αρμαγεδδώνα μετά την απόφασή της, όπως απολύσεις, κλείσιμο επιχειρήσεων, πλήγμα στον τουρισμό… σεισμούς και καταποντισμούς. Γιατί, σύμφωνα με τον ίδιο, οι επιχειρήσεις λειτουργούν με “οριακά κέρδη”. Το ενδεχόμενο να πάρουν μια ανάσα οι μισθωτοί και να πέσει χρήμα στην αγορά, δεν εξετάζεται από τον κ. Μάνο. Όπως δεν εξετάζει αν πράγματι οι επιχειρήσεις στους συγκεκριμένους κλάδους είναι “οριακά κερδοφόρες” ή αν οι ίδιες οι επιχειρήσεις σε μια ανταγωνιστική κοινωνία θα έπρεπε να αντιδράσουν ώστε να γίνουν “πιο κερδοφόρες”.

Ο λαλίστατος κ. Μάνος όταν αφορά τα «συμφέροντα» των επιχειρηματιών, φίλος του ΣΚΑΙ (πάντα) που κράτησε σιγή ιχθύος σε τόσα και τόσα άλλα θέματα όπως offshore, λίστες και άλλα, βλέπει πως η απόφαση της υπουργού κρύβει ψηφοθηρία.

Ας πούμε κάτι απλό στον κ. Μάνο:

Όλες οι αποφάσεις που βελτιώνουν τη θέση των εργαζομένων και κινούνται υπέρ του μπορεί να μεταφραστούν σε θετική ψήφο. Η διαφορά είναι ο στόχος. Άλλος προσπαθεί να βελτιώσει το βιωτικό επίπεδο των πολλών, και αυτός είναι στόχος με βάση αρχές και ιδεολογία ενώ άλλοι παραμυθιάζουν για να υποκλέψουν ψήφους με στόχο την αύξηση της κερδοφορίας των ήδη πλουσίων.

Γράφει λοιπόν ο κ. Μάνος που δεν αντέδρασε ποτέ στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από τα χρήματα του ελληνικού λαού, στα μνημόνια και τις δανειακές:

Θερμά συγχαρητήρια στην αποφασιστική Υπουργό κ. Έφη Αχτσιόγλου που με μια απλή κίνηση διόρθωσε όσα προβλήματα είχε επισωρεύσει η κρίση στους εργαζόμενους. Κήρυξε υποχρεωτικές τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας του προσωπικού στα τουριστικά και ναυτιλιακά γραφεία από το 2017 και στις τράπεζες για τα έτη 2016-2018. Το αποτέλεσμα αυξήσεις από 15 έως 60% σε ήδη καλούς μισθούς. Συγχαρητήρια κ. Αχτσιόγλου. Πόσες ψήφους ελπίζει να κερδίσει; Σε δεύτερη φάση θα ακολουθήσουν απολύσεις, επειδή με τέτοιους μισθούς οι επιχειρήσεις από οριακά κερδοφόρες γίνονται ζημιογόνες. (Εκτός αν παρέμβει η κ. Αχτσιόγλου και απαγορεύσει τις απολύσεις). Σε τελική φάση οι επιχειρήσεις θα κλείσουν, νέα κόκκινα δάνεια και θα πληγεί και ο τουρισμός. Συγχαρητήρια κ. Αχτσιόγλου. Συγχαρητήρια κ. Τσακαλώτο που σφυρίζετε αδιάφορος.

Στις αντιδράσεις της ανάρτησης θα αναφέρουμε μόνον δύο χαρακτηριστικές:

«Το σχέδιο σοβιετοποίησης προχωράει»

«Η νεοφιλελε ανθρωποφαγία σε όλο της το μεγαλείο»

Πάντως για την ιστορία, στις αρχές Φεβρουαρίου του 2018 ο Στέφανος Μάνος είχε καλέσει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να παραιτηθεί για να γίνουν εκλογές… 

https://www.facebook.com/stefanos.manos.1/posts/10211216367158140?__xts__%5B0%5D=68.ARCdaviy-HjNd3h9AEb30U5oVZG-O9oDDHEcuDO3OV1PbTwQocukf2kpu-ituEXijN2KKzB1uZ9vQ9VgYpzzFFmlyc4VtBT5OE_FRXT4ocvWIKzveuh04hJoSYDY0ppsI42xzvCkZUowgeKD_SlcYDR-lR45KWAd1bSExx3VJ0P2QbGE26fIMVM&__tn__=-R

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter