Ο Στέφανος Στεφάνου νέος ΓΓ του ΑΚΕΛ

Ο Στέφανος Στεφάνου νέος ΓΓ του ΑΚΕΛ

O Στέφανος Στεφάνου ο μέχρι πρότινος εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος είναι ο νέος γ.γ του ΑΚΕΛ.

Τον Στέφανο Στεφάνου εξέλεξε η νέα 105αμελής Κεντρική Επιτροπή που συνήλθε στη μία το μεσημέρι. Ανθυποψήφιος του ήταν ο Γιώργος Λουκαΐδης.

Όπως ανακοινώθηκε, ο Στέφανος Στεφάνου από τις 103 έγκυρες ψήφους πήρε 74 ψήφους ή 71,84%, ενώ ο ανθυποψήφιός του, Γιώργος Λουκαΐδης πήρε 29 ψήφους ή 28,16%.

Μιλώντας από το βήμα του 23ου Συνεδρίου, ο νέος ΓΓ του ΑΚΕΛ εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, που τον ανέδειξε όπως είπε, «πρώτο μεταξύ ίσων».

«Νιώθω δέος, γιατί σε πολύ δύσκολες συνθήκες για την Κύπρο, για το κόμμα, για τον κόσμο ολόκληρο, καλούμαι μαζί με την υπόλοιπη ηγεσία του κόμματος να σταθούμε αντάξιοι των προσδοκιών, των προκλήσεων και των διακυβευμάτων», είπε.

Όπως πρόσθεσε για τον ίδιο «είναι πολύ μεγάλη η τιμή, αλλά πολύ μεγαλύτερη είναι η ευθύνη», σημειώνοντας ότι η νέα Κεντρική Επιτροπή έχει απόλυτη επίγνωση της κρισιμότητας των στιγμών και του βάρους της ευθύνης, που είναι μεγάλο.

Πρόσθεσε πως «δεν είναι μόνο οι προκλήσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, οι εργαζόμενοι, η κοινωνία, ο λαός, αλλά είναι μεγάλο το βάρος, γιατί ξέρουμε πως όσο πιο ισχυρό είναι το ΑΚΕΛ τόσο πιο ισχυρή είναι η ελπίδα για τον τόπο μας».

Διαβεβαίωσε από το βήμα του 23ου Συνεδρίου του ΑΚΕΛ ότι η νέα ηγεσία θα δώσει κάθε ικμάδα των δυνάμεων της, για να σταθεί αντάξια αυτών των προσδοκιών.

Ποιος είναι ο Στέφανος Στεφάνου

Ο Στέφανος Στεφάνου γεννήθηκε στον Γερόλακκο στις 21 Ιανουαρίου 1965.Μετά την τουρκική εισβολή του 1974 εγκαταστάθηκε στη Δευτερά, γενέτειρα του πατέρα του.

Σπούδασε πολιτικές σπουδές και στη Βουλγαρική Ακαδημία Επιστημών της Σόφιας. Είναι επαγγελματικό στέλεχος του ΑΚΕΛ.

Είναι νυμφευμένος με τη Γεωργία Ζήνωνος και έχει δύο κόρες. Διαμένει στο Γέρι.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του διετέλεσε πρόεδρος της Φοιτητικής Οργάνωσης Κυπρίων Βουλγαρίας.Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του το 1989, εργάστηκε στην Ενιαία Δημοκρατική Οργάνωση Νεολαίας (ΕΔΟΝ).Από το 1995 είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ.Την περίοδο 1996-2001 ήταν Γενικός Γραμματέας της ΕΔΟΝ.Την περίοδο 2001-2008 ήταν Ειδικός Σύμβουλος του Προέδρου της Βουλής, Δημήτρη Χριστόφια.Την περίοδο 2008-2013 ήταν Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στην κυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια. Από το 2011 είναι μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ.Από τον Μάιο του 2016 είναι εκπρόσωπος τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ.Από το 2016 είναι Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας του ΑΚΕΛ.

Στις βουλευτικές εκλογές του 2016 εκλέχθηκε βουλευτής στην Εκλογική Περιφέρεια Λευκωσίας με το ΑΚΕΛ για την ΙΑ΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο.

Ως βουλευτής, είναι μέλος της Επιτροπής Επιλογής, αναπληρωτής πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων-Εγκλωβισμένων-Αγνοουμένων-Παθόντων και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημόσιων Δαπανών.

Επανεκλέγηκε στις βουλευτικές εκλογές του 2021 για την ΙΒ΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο.

Συμμετείχε στην εφηβική ομάδα της Ομόνοιας Λευκωσίας στα μαθητικά του χρόνια. Για δύο χρόνια διετέλεσε διεθνής ποδοσφαιριστής στην Εθνική Νέων Κύπρου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter