Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατακτά τον κόσμο!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατακτά τον κόσμο!

Tη σημαντικότερη νίκη μίας καριέρας ήδη πλημμυρισμένης με σπουδαία κατορθώματα πέτυχε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, αργά το βράδυ του Σαββάτου στο Όπεν της Μαδρίτης. 

Το 20χρονο Ελληνόπουλο κατατρόπωσε τον, σχεδόν ανίκητο σε χωμάτινη επιφάνεια, αλλά και …γηπεδούχο Ραφαέλ Ναδάλ με 2-1 σετ και προκρίθηκε στον αποψινό τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει τον περίφημο Σέρβο Νόβακ Τζόκοβιτς, νούμερο 1 στον κόσμο (19.30, Cosmote Sport 6). 

Η συναρπαστική μονομαχία κράτησε 2,5 ώρες. Ο Τσιτσιπάς κέρδισε το πρώτο σετ με 6-4, έχασε το δεύτερο με 6-2 και πήρε το καθοριστικό τρίτο, με 6-3. «Αυτή η νίκη σημαίνει όλο τον κόσμο για μένα», ομολόγησε, μόλις ξεπέρασε την αρχική, έκδληση συγκίνηση. «Απέδειξα τις δυνατότητές μου, παίζοντας ένα από τα καλύτερα φετινά μου παιχνίδι. Αισθάνομαι ότι είμαι σε μία διαφορετική ζώνη και απολαμβάνω το τένις μου στο φουλ. Το συναίσθημα είναι απίστευτο. Ασφαλώς είναι η πιο μεγάλη νίκη της ζωής μου».

Μόλις 13 τενίστες είχαν καταφέρει να νικήσουν τον 32χρονο Ναδάλ στο χώμα! Ο Τσιτσιπάς είχε ηττηθεί και στις 3 αναμετρήσεις του με τον διάσημο Καταλανό. Το χειροκρότημα 12.500 Ισπανών, αλλά και αρκετών Ελλήνων φιλάθλων, ήταν η ιδανική επιβράβευση. Mέσα σε λιγότερους από 12 μήνες, ο Στέφανος των θαυμάτων έχει νικήσει και τους 3 «ηγεμόνες» του αθλήματος: τον Τζόκοβιτς τον περασμένο Αύγουστο στο Τορόντο, τον Ρότζερ Φέντερερ τον Ιανουάριο στο Αυστραλιανό Όπεν και τον Ναδάλ χθες στην Ισπανία. Πλέον, στο παλμαρέ του περιλαμβάνονται νίκες επί όλων, σχεδόν, των αθλητών που βρίσκονται στο Τop-10 της παγκόσμιας κατάταξης.

Με τους 1000 πόντους που ήδη κέρδισε στη Μαδρίτη εξασφάλισε την άνοδο στο νο7 της λίστας, ενώ αν κερδίσει τον τίτλο θα προσπεράσει τον Ιάπωνα Νισικόρι και θα προσγειωθεί στο νο6. Η αμοιβή του για τον θρίαμβο επί του Ναδάλ ανέρχεται σε 607.000 ευρώ, ενώ θα εισπράξει άλλα τόσα εάν νικήσει και τον Τζόκοβιτς. Σε αυτή την περίπτωση, θα είναι ο μοναδικός τενίστας με τρεις τίτλους μέσα στο 2019, αφού κέρδισε νωρίτερα στη Μασσαλία και στο Εστορίλ. Και η νίκη του θα είναι η 9η συνεχόμενη.

Ο Ναδάλ μετράει 5 τίτλους στο Όπεν της Μαδρίτης. Παρά την καταπόνηση των συνεχόμενων αγώνων του στη Μαδρίτη (όπου νωρίτερα είχε νικήσει το νο4 της κατάταξης της ΑΤΡ Αλεξάντερ Ζβέρεφ), ο Τσιτσιπάς έφτασε και στον ημιτελικό του διπλού, με παρτενέρ τον Ολλανδό Κόολχοφ.

Ο Τζόκοβιτς χρειάστηκε -και αυτός- τρία σετ για να νικήσει τον Αυστριακό Ντόμινικ Τιμ στον πρώτο ημιτελικό. Τσιτσιπάς θα αγωνιστεί την ερχόμενη εβδομάδα στο Μάστερς της Ρώμης (όπου ήδη ξεκίνησε τους αγώνες της η Μαρία Σάκκαρη, με νίκη επί της Ρωσίδας Ζβονάρεβα 6-4, 6-2), ενώ ακολουθεί το μεγάλο χωμάτινο ραντεβού του Ρολάν Γκαρός στο Παρίσι. Μετράει ήδη 4 τελικούς και 27 νίκες στο τουρ της ΑΤΡ μέσα στο 2019, ενώ πέρυσι χρειάστηκε να φτάσει Αύγουστος για να πιάσει το ίδιο νούμερο. Ήδη μοιάζει σχεδόν βέβαιη και η παρουσία του στο τουρνουά των 8 κορυφαίων, στο φινάλε της αγωνιστικής σεζόν στο Λονδίνο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter