Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε έναν ακόμα τελικό

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε έναν ακόμα τελικό

Στον τελικό του Next Gen ATP Finals που διεξάγεται στο Μιλάνο προκρίθηκε ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας Στέφανος Τσιτσιπάς, αφού στον ημιτελικό επικράτησε με 4-3 (3), (5) 3-4, 4-0, 2-4, 4-3 (2) επί του Ρώσου Αντρέι Ρούμπλεβ.

Το ματς είχε συγκλονιστική εξέλιξη με τους δύο τενίστες να τα δίνουν όλα προσφέροντας ορισμένους εντυπωσιακούς πόντους, ενώ δεν έλειψαν και τα νεύρα που έφεραν και έναν μικροτραυματισμό στον Έλληνα πρωταθλητή.

Στα πρώτα δύο σετ εκείνο που κυριάρχησε ήταν το σερβίς των δύο αθλητών. Break δεν υπήρξαν και έτσι όλα κρίθηκαν στο τάι μπρέικ. Στο πρώτο ο Στέφανος Τσιτσιπάς κυριάρχησε εύκολα, όμως στο δεύτερο σετ έκανε πολλά λάθη και ουσιαστικά το χάρισε στον Ρούμπλεβ.

Το τρίτο σετ ήταν παράσταση για έναν ρόλο. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν απολαυστικός και ισοπέδωσε τον Ρώσο αντίπαλο του ο οποίος έχασε την ψυχραιμία του και δεν μπόρεσε να κοιτάξει στα μάτια τον Έλληνα τενίστα σε εκείνο το σημείο του αγώνα.

Στο τέταρτο σετ ο Ρούμπλεβ έκανε γρήγορα το break και προηγήθηκε με 2-1 games, όμως ο Τσιτσιπάς απάντησε με break back για το 2-2, όμως και πάλι ο Ρώσος του έκανε break για να κρατήσει στη συνέχεια το σερβίς του και να πάρει το τέταρτο σετ με 4-2. Όλα κρίθηκαν στο πέμπτο σετ το οποίο έφτασε και πάλι στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Έλληνας τενίστας ήταν πιο ψύχραιμος και πήρε τη νίκη για την πρόκριση στον τελικό.

Έτσι, το βράδυ του Σαββάτου ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αγωνιστεί στον τελικό της διοργάνωσης απέναντι στον 19χρονο Αυστραλό, Άλεξ ντε Μινόρ, ο οποίος νωρίτερα είχε επικρατήσει επί του 21χρονου Ισπανού Χάιμε Μουνάρ με 3-4(5), 4-1, 4-1, 3-4(4), 4-2.

Πηγή: sport24.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter