Ο Στέλιος Παππάς καταγγέλλει ενέργειες αγνώστων που «δείχνουν» δολιοφθορά

Ο Στέλιος Παππάς καταγγέλλει ενέργειες αγνώστων που «δείχνουν» δολιοφθορά

“Σήμερα κάναμε το αυτονόητο”, επισήμανε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Στέλιος Παππάς αναφερόμενος στην μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης “για σοβαρές ενδείξεις δολιοφθοράς”, με βάση τα συμπεράσματα της έκθεσης τεχνικού ασφαλείας του Οργανισμού στο αμαξοστάσιο της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Στην έκθεση περιγράφονται ενέργειες αγνώστων που οδήγησαν σε αδυναμία το σύστημα πυρόσβεσης σε περίπτωση πυρκαγιάς “με ανυπολόγιστες ενδεχομένως επιπτώσεις τόσο σε υλικές υποδομές όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό”.

“Κάναμε μηνυτήρια αναφορά σε σχέση με γεγονότα που ανέδειξαν πρακτικές ιδιαίτερα επικίνδυνες, όχι μόνο για το αμαξοστάσιο, αλλά και πιθανότητα απώλειας ανθρώπινων ζωών. Υπήρξε παρέμβαση στο σύστημα πυρασφάλειας που το αδρανοποίησε και κινδυνεύαμε σε κάποια στιγμή αν τυχόν είχαμε κάποια πυρκαγιά, να μην μπορέσουν να λειτουργήσουν οι μηχανισμοί για την άμεση κατάσβεσή της”, τόνισε ο κ. Παππάς, προσθέτοντας “αντιλαμβάνεστε σε ένα αμαξοστάσιο που έχει εύθραυστα πολλά υλικά τι θα σήμαινε αυτό; Οπως καταλαβαίνετε δεν είχαμε καμία άλλη επιλογή, παρά μόνο να ακολουθήσουμε το δρόμο της δικαιοσύνης, και κυρίως για να μπορέσουμε να ελαχιστοποιήσουμε τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν από τέτοιες πρακτικές”.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Παππάς επισήμανε ότι “στην αναφορά του ο τεχνικός υπεύθυνος ασφαλείας, μας δήλωσε ότι υπάρχουν κάποιες αστοχίες. Να ήταν μία να μπορείς να πεις ότι πρόκειται για κάποια ανθρώπινη αβλεψία, αλλά όταν έχεις σωρηδόν ταυτοχρόνως αστοχίες σε σχέση με το σύνολο του συστήματος ασφάλειας, αντιλαμβάνεστε ότι αυτό έχει μεγάλο κίνδυνο”.

Ερωτηθείς για το τι περιμένει η διοίκηση του ΟΑΣΘ από τη δικαιοσύνη, ο πρόεδρος του οργανισμού είπε: “Η δικαιοσύνη προφανώς πρέπει να το ελέγξει. Δεν είμαι δικαιοσύνη, ούτε μηχανισμός έρευνας” και πρόσθεσε “εμείς θα κάνουμε και ΕΔΕ-εντός της επόμενης εβδομάδας- και βεβαίως θα αποδώσουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι”. Οπως διευκρίνισε, “στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο που θα γίνει, θα τρέξουμε την ΕΔΕ”. Μεταξύ άλλων ο ίδιος διευκρίνισε ότι η σημερινή κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς έγινε με την ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΣΘ, που έγινε σήμερα.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συνδικάτου των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης, επισήμανε ότι “το σωματείο συμφώνησε το θέμα να διερευνηθεί από τη δικαιοσύνη”, αλλά όπως γνωστοποίησε,”βάλαμε και εμείς τους δικούς μας ανθρώπους να κάνουν τη δική τους έρευνα και αναλόγως θα αποφασίσουμε και θα πράξουμε και φυσικά θα δημοσιοποιήσουμε τα πάντα”.

“Θα παρουσιάσω στοιχεία- είπε ο κ Τσερμενίδης- καθώς μίλησα με τους υπεύθυνους, αλλά θα τοποθετηθώ επίσημα από την προσεχή Δευτέρα, για όλα τα ζητήματα και αφού ψάξουμε και βρούμε τι πραγματικά συμβαίνει. Δεν μπορεί να διαβάζεις απλά ένα κείμενο και να λες αυτά είναι. Θα δούμε και αναλόγως θα πράξουμε”.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων επισήμανε ότι “η πόλη αναστενάζει και εμείς ασχολούμαστε με ζητήματα δευτερευούσης σημασίας.Σήμερα το πρωί βγήκαν στους δρόμους 310 λεωφορεία, αλλά το μεσημέρι δεν είναι τόσα γιατί δεν υπάρχει κλιματισμός. Μπορεί να είναι 150, 180 δεν είμαι σίγουρος”,ανέφερε και κατέληξε:

“Δεν μπορούμε να παίζουμε με λόγια και να δημιουργούμε εντυπώσεις ότι οι εργαζόμενοι κάνουν σαμποτάζ, είναι ντροπή μας. Και μιλάω και σαν μέλος του Δ.Σ. του ΟΑΣΘ. Είναι ντροπή μας να ασχολούμαστε με τέτοια ζητήματα, αντί να κάτσουμε να δούμε τι συμβαίνει και να επισκευαστούν οι βλάβες. Είναι αδιανόητο να υπάρχουν σήμερα 250 βλάβες. Μόνο αυτό τα λέει όλα. Το λεωφορείο δουλεύει από το φιλότιμο του εργαζόμενου οδηγού και των τεχνητών που βρίσκονται επί ποδός όλο το 24ωρο. Και η επιβράβευση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΣΘ είναι, μιλά για σαμποτέρ. Έ, φτάνει…”

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter