Ο Στέλιος Πέτσας επιβεβαίωσε νέα μέτρα από το νέο έτος

Ο Στέλιος Πέτσας επιβεβαίωσε νέα μέτρα από το νέο έτος

Ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, επιβεβαίωσε μιλώντας στον ANT1 πως η κυβέρνηση ετοιμάζεται να πάρει νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τη μετάλλαξη Όμικρον αλλά από το νέο έτος.

Κληθείς να σχολιάσει τα σενάρια σχετικά με τη λήψη νέα μέτρων ενόψει της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων αλλά και της έλευσης της πολύ μεταδοτικής μετάλλαξης όμικρον, ξεκαθάρισε ότι κανέναν μέτρο δεν θα ληφθεί εντός… του 2021.

Μάλιστα, ο ίδιος κατέθεσε και την άποψή του ότι βρισκόμαστε στην αρχή του τέλους αλλά θα χρειαστεί προσοχή τους επόμενους δυο με τρεις μήνες, ενώ παράλληλα εκτίμησε ότι δεν θα επιβληθεί lockdown μετά τα Φώτα, και τέλος, σημείωσε ότι τα όποια νέα υγειονομικά μέτρα αποφασιστούν, θα εφαρμοστούν με τη νέα χρονιά.

Στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει πως δεν παίρνουμε νέα μέτρα από τώρα, παρά το ότι αυτό κάνει η Ευρώπη, υποστήριξε πως η Ελλάδα ήταν στο παρελθόν ένα βήμα μπροστά.

Γιορτές χωρίς νέα μέτρα

«Οι γιορτές θα γίνουν όπως είμαστε και τώρα, δεν θα υπάρξει κάποια αλλαγή. Αυτό που συζητάμε είναι η λήψη μέτρων από την νέα χρονιά», είπε ενώ συμπλήρωσε ότι: «Δεν θα έχουμε lockdown τα Φώτα, ούτε άλλα περιοριστικά μέτρα, εκτός από την λήψη μέτρων σε δύο κατευθύνσεις που έδωσε ο πρωθυπουργός, την τηλεργασία και την διασκέδαση».

Πρόσκαιρη ύφεση

Ο ίδιος σημείωσε ότι: «από χθες είδαμε μια σταθεροποίηση στα κρούσματα. Δεν συνεχίστηκε η πτώση στον αριθμό τους που βλέπαμε τις προηγούμενες ημέρες, καθώς απέδιδαν τα μέτρα που είχαν ληφθεί στην προηγούμενη φάση, πριν όμως από την εμφάνιση της μετάλλαξης Όμικρον, που φαίνεται πως αρχίζει να οδηγεί σε αύξηση των κρουσμάτων. Γι’ αυτό ο πρωθυπουργός είπε πως πρέπει να προσέξουμε για την περίοδο των εορτών και αμέσως μετά μπορεί να χρειαστεί μια αναπροσαρμογή στα μέτρα, σε δύο επίπεδα, στην τηλεργασία και στον τρόπο που διασκεδάζουμε».

https://youtu.be/0rqnLrSdl40?t=84

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter