Ο Στιβ Κερ ξεσπά: «Πυροβολούν παιδιά και η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται!»

Ο Στιβ Κερ ξεσπά: «Πυροβολούν παιδιά και η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται!»

Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη των ΗΠΑ από το νέο μακελειό σε σχολείο της Φλόριντα με τον θάνατο 17 ανθρώπων από πυροβολισμούς ενός 19χρονου πρώην μαθητή του Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας στο Πάρκλαντ.

O προπονητής των Ουόριορς, Στιβ Κερ, o οποίος έχασε τον πατέρα του από τρομοκρατικό χτύπημα το 1984 όταν τον πυροβόλησαν τζιχαντιστές, κλήθηκε να σχολιάσει το θέμα της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ. «Πυροβολούν παιδιά και η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται», αντέδρασε ο Κερ, δηλώνοντας για πολλοστή φορά την αντιπάθειά του για τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμ και την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Αναλυτικά, ο τεχνικός των Ουόριορς, Στιβ Κερ, είπε εκφράζοντας την αγανάκτησή του: «Δεν έχει γίνει τίποτα για αυτό το θέμα. Δεν φαίνεται να ενδιαφέρει την κυβέρνηση που σκοτώνονται παιδιά από σφαίρες κάθε μέρα στα σχολεία. Δεν έχει σημασία που πυροβολούν ανθρώπους σε συναυλίες και σινεμά. Δεν είναι αρκετά αυτά προφανώς για να ενεργοποιηθεί η ηγεσία και η κυβέρνηση, οι άνθρωποι που κυβερνούν τη χώρα, για να κάνουν κάτι. Αυτό είναι αποθαρρυντικό».

Ο Κερ συμπλήρωσε στη συνέχεια: «Μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό. Να ψηφίσουμε ανθρώπους που έχουν το κουράγιο να προστατέψουν ανθρώπινες ζωές και δεν υποκλίνονται στην NRA (σ.σ. National Rifle Association, η πανίσχυρη ένωση υπέρ της οπλοκατοχής) επειδή έχει χρηματοδοτήσει την καμπάνια τους. Ελπίζω να βρούμε αρκετούς ανθρώπους που θα ψηφίσουν καλούς ανθρώπους, αλλά κυρίως θα βρούμε αρκετούς ανθρώπους που θα έχουν το κουράγιο να βοηθήσουν πολίτες να νιώσουν ασφαλείς, να εστιάσουν δηλαδή στο θέμα της ασφάλειας. Όχι να χτίσουμε ένα ηλίθιο τείχος δισεκατομμυρίων δολαρίων που δεν έχει καμία σχέση με την ασφάλεια, αλλά να προστατευθούμε από αυτούς που είναι πραγματικά επικίνδυνοι, τους μανιακούς με τα ημιαυτόματα όπλα που σκοτώνουν τα παιδιά μας. Είναι αηδιαστικό». 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter