Ο Στουρνάρας αποδυναμώνει το αφήγημα της ΝΔ για τις επενδύσεις

Ο Στουρνάρας αποδυναμώνει το αφήγημα της ΝΔ για τις επενδύσεις

Έχοντας αναφερθεί σε αδυναμία εύρεσης δημοσιονομικού χώρου ώστε «να χωρέσουν οι προεκλογικές εξαγγελίες», σε συνέντευξή του στην «Ημερησία» πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου, ο Γιάννης Στουρνάρας τοποθετείται εκ νέου με συνέντευξή του στο in.gr, παρουσιάζοντας τη μεγάλη εικόνα για την ελληνική οικονομία, φέρνοντας στο «φως» εκ διαμέτρου αντίθετα στοιχεία από όσα παρουσιάζονται στις εξαγγελίες της ΝΔ για την επόμενη τετραετία.

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας αναφέρθηκε μεν στην ανάγκη για κυβέρνηση μακράς πνοής, αλλά ανέδειξε ζητήματα όπως η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, μιλώντας για 60 δισεκατομμύρια ευρώ τα οποία είναι αδήλωτα.

Παράλληλα, χτύπησε «καμπανάκι» σχετικά με το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, τονίζοντας την ανάγκη αύξησης των επενδύσεων για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, ενώ υπογράμμισε ότι οι επενδύσεις ως ποσοστό του ΑΕΠ θα πρέπει να «πιάσουν» τον ευρωπαϊκό μέσο όρο που κινείται στο 23% ενώ στην Ελλάδα τοποθετείται στο 14%.

«Τα εισοδήματα τα οποία δηλώνουμε, είναι 80 δισεκατομμύρια. Η κατανάλωση η οποία δηλώνεται, είναι 140 δισεκατομμύρια. Θα μου πείτε, ναι, αλλά μπορεί ο άλλος να στηρίζει την κατανάλωσή του με μείωση των αποταμιεύσεων. Παράλληλα έχουμε και αύξηση αποταμιεύσεων. Ας καθίσουμε λοιπόν να δούμε σοβαρά το θέμα της τεράστιας φοροδιαφυγής, πώς με τη χρήση ηλεκτρονικών πληρωμών μπορούμε να τη μειώσουμε, επιτέλους να συνδέσουμε τις ταμειακές μηχανές με τα POS, τις ταμειακές μηχανές με την ΑΑΔΕ», δήλωσε μεταξύ άλλων στο in.gr ο Γιάννης Στουρνάρας.

H παρέμβαση Στουρνάρα αποκτά ιδιαίτερο νόημα κρίνοντας ότι στο προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ για τις εκλογές του Μαΐου δεν υπήρξε σημαντική αναφορά στο ζήτημα της φοροδιαφυγής, αλλά και σε αυτό των επενδύσεων που η κυβέρνηση Μητσοτάκη αναδείκνυε ως βασικό πυλώνα της πολιτικής της.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter