Ο Στουρνάρας εμφανίστηκε ως συνήγορος της συζύγου του στη Βουλή- Ζήτησε άμεση συγκρότηση της Επιτροπής

Ο Στουρνάρας εμφανίστηκε ως συνήγορος της συζύγου του στη Βουλή-  Ζήτησε άμεση συγκρότηση της Επιτροπής

Σε μια_x000D_
προσπάθεια να υπερασπιστεί την επιλογή του να μην παραιτηθεί από τη διοίκηση_x000D_
της Τράπεζας της Ελλάδας, αλλά και να υποστηρίξει τη σύζυγό του την οποία το_x000D_
FBI έχει εμπλέξει στο σκάνδαλο Novartis, επιδόθηκε κατά την έναρξη της ομιλίας_x000D_
του στη Βουλή ο Γιάννης Στουρνάρας. 

Ο κεντρικός τραπεζίτης ανέλυσε με λεπτομέρειες το βιογραφικό της συζύγου του η οποία όπως ισχυρίστηκε στοχοποιείται ώστε να χτυπηθεί ο ίδιος.

Φυσικά ο κ. Στουρνάρας δεν είπε κουβέντα για την ταμπακιέρα αναφορικά με τις συνεχείς αποκαλύψεις για τα έργα και τις ημέρες της Λίνας Νικολοπούλου παρά διαρκώς άφηνε να εννοηθεί ότι όσα κατά καιρούς έχουν γραφεί για εκείνη έχουν ως στόχο τον ίδιο. Είναι μάλιστα ενδιαφέρον ότι στα δημοσιεύματα αυτά που δήθεν είχαν ως στόχο εκείνον, συμπεριέλαβε και όσα γράφηκαν όταν οι ελληνικές Αρχές εισέβαλαν στα γραφεία της εταιρίας της για έλεγχο. Γεγονός δηλαδή αδιαμφισβήτητο.

Επί της ουσίας πάντως, ο Γιάννης Στουρνάρας υποστήριξε ότι η Novartis ήταν ένας από τους εκατοντάδες πελάτες της εταιρίας της συζύγου του, ενώ οι χορηγίες προς αυτή ήταν περίπου 3%, δηλαδή χαμηλό.

«Οι αναθέσεις υπηρεσιών από τη Novartis στην εταιρία της συζύγου μου είναι νομιμότατες και διαφανείς πράγμα που αποδεικνύεται από επίσημα έγγραφα», υποστήριξε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, προσθέτοντας ότι τα ποσά που πλήρωσε η φαρακευτική στην εταιρία της Λίνας Νικολοπούλου ήταν τόσο μικρά που δεν θα μπορούσαν σε καμιά περίπτωση να χρησιμοποιηθούν για δωροδοκία δική του.

Ο Γιάννης Στουρνάρας χαρακτήρισε τις μαρτυρίες κατά του ίδιου και της συζύγου του αισχρές, ψευδείς και συκοφαντικές, ενώ υπεραμύνθηκε του έργου της κυβέρνησης Σαμαράς της οποίας ήταν μέλος, ως προς τη φραμακευτική δαπάνη ισχυριζόμενος ότι αυτή μειώθηκε. Πρόσθεσε αναφορικά με τη Novartis, ότι και το δικό της μερίδιο στην αγορά μειώθηκε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο κατηγορητήριο ο κεντρικός τραπεζίτης είπε ότι ουδέποτε έχει υπογράψει τις αποφάσεις για τις οποίες οι μάρτυρες τον εμφανίζουν να πήρε μίζες, ενώ μίλησε για κατηγορίες και διαδικασίες που «πλήττουν βάναυσα το κύρος του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας». Ο ίδιος πάντως ζήτησε να συγκροτηθεί η Επιτροπή ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση, ζητώντας μάλιστα να εξεταστούν και οι κατηγορίες που σύμφωνα με την πρόταση για τη σύσταση της Επιτροπής έχουν παραγραφεί.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter