Tι υποστηρίζει σε δήλωσή του

Ο Στουρνάρας κατηγορεί ακόμη και την αμερικανική δικαιοσύνη για το σκάνδαλο Novartis, αλλά αυτοδιαψεύδεται

«Κατάπληκτος» (sic) δηλώνει ο Γιάννης Στουρνάρας για την εμπλοκή του ονόματός του στο σκάνδαλο Novartis.

Ο κ. Στουρνάρας, επιχειρεί κι αυτός να απαξιώσει τους προστατευόμενους μάρτυρες, βλέποντας προσπάθειες εξόντωσής του, ενώ δε διστάζει να υποστηρίξει ότι υπάρχουν και ψέματα σε έγγραφο του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο Γιάννης Στουρνάρας τοποθετήθηκε (επιτέλους) στο σκάνδαλο Novartis, αλλά απ΄ό,τι φαίνεται δεν ήταν και τόσο καλά διαβασμένος…

Στη δήλωσή του δεν απαντά επί της ουσίας και επιχειρεί να υπεκφύγει με ανακρίβειες.

Αν και επιχειρεί να παρουσιάσει τον εαυτό του ως υπεύθυνο για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 30,5%, επί των ημερών του, στο διάστημα 2012-14, «ξεχνάει» ότι αυτή η μείωση ήταν απαίτηση της τρόικας και φυσικά όχι προσωπικό του επίτευγμα. Εξάλλου το παραδέχτηκε ο ίδιος σε ομιλία του σε συνέδριο του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, όπου ανέφερε επί λέξει: «Η συνολική μείωση της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης ήταν αποτέλεσμα κυρίως θεσμικών παρεμβάσεων (σ.σ. της τρόικας) , όπως αλλαγές στην τιμολόγηση, αύξηση των επιστροφών –rebates- στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, μείωση των ρυθμιζόμενων περιθωρίων κέρδους στη χονδρική και λιανική διάθεση των φαρμάκων, μείωση συντελεστών ΦΠΑ στα φάρμακα κ.λπ.» .

Δεύτερον, το πραγματικό ερώτημα δεν είναι εάν και κατά πόσο μειώθηκαν οι φαρμακευτικές δαπάνες, αλλά εάν, παρά αυτήν τη μείωση, υπήρχαν υπερτιμολογημένα φάρμακα συγκεκριμένης εταιρείας και κέντρων.

Τρίτον, αν και τώρα ο διοικητής της ΤτΕ εμφανίζεται να ήθελε μείωση των δαπανών για τα φάρμακα, όταν ο ίδιος μιλούσε σε συνέδριο του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, είχε ταχθεί σαφώς υπέρ της μη μείωσης των φαρμακευτικών δαπανών, προβάλλοντας ως επιχείρημα ότι η συνολική δαπάνη υγείας στην Ελλάδα παραμένει κάτω από το μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ. Ο υπέρμαχος της λιτότητας και των περικοπών, δηλαδή, εξέφρασε την ανησυχία του για την πτώση της φαρμακευτικής δαπάνης και των δαπανών υγείας...

Τέταρτον, το παζλ συμπληρώνεται με την… υπενθύμιση ότι ο Γιάννης Στουρνάρας έχει διατελέσει ομιλητής σε 9 συνέδρια με χορηγούς φαρμακευτικές εταιρείες, τα οποία διοργάνωνε η εταιρεία (Mindwork) της συζύγου του, Λίνας Νικολοπούλου - Στουρνάρα η οποία, σύμφωνα με τους προστατευόμενους μάρτυρες και τα έγγραφα του FBI, ξέπλενε με αυτόν τον τρόπο το πολιτικό χρήμα.

Η ανακοίνωση του Γιάννη Στουρνάρα

«Η προσπάθεια κάποιων να με εμπλέξουν, προσωπικά και οικογενειακά, στο σκάνδαλο Novartis, θα πέσει στο κενό. Η πορεία μου, όπως και της συζύγου μου, είναι κρυστάλλινη και διαυγής και δεν μπορεί να σκιαστεί από τις επιθυμίες και τις σκοπιμότητες αυτών που με κάθε βρώμικο τρόπο επιδιώκουν την εξόντωσή μου. Έρχονται δε, σε συνέχεια ανάλογων επιθέσεων και διώξεων που έχω υποστεί τα τελευταία τρία χρόνια και που έχουν έναν και μοναδικό στόχο. Την αποπομπή μου από τη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος. Προσπάθεια που είχε μεθοδευτεί ήδη από το 2014 σε σύσκεψη στην Κυψέλη, όπως αναφέρει στο βιβλίο του ο Γιάνης Βαρουφάκης χωρίς να έχει διαψευστεί.

Πρόκειται για πρωτοφανείς κατηγορίες με προφανή ψέματα, αλλά και ανακρίβειες που στηρίζονται αποκλειστικά σε «ανώνυμους προστατευόμενους μάρτυρες» χωρίς να υποστηρίζονται από καμιά απόδειξη, οι οποίοι ανέλαβαν τη «βρώμικη δουλειά» όσων κρύβονται πίσω από την προσπάθεια εξόντωσής μου.

Η θητεία μου στο υπουργείο Οικονομικών έχει φέρει απτά αποτελέσματα υπέρ του δημοσίου συμφέροντος, αφού επί των ημερών μου στο διάστημα 2012 -2014 η φαρμακευτική δαπάνη μειώθηκε κατά 880 εκατομμύρια ευρώ (μείωση 30,5%) και άρα ακόμη και στον απλό πολίτη είναι αντιληπτή η ανοησία των επιχειρημάτων των μαρτύρων κατηγορίας.

Μου προκαλεί κατάπληξη το γεγονός ότι οι ανακρίβειες και τα ψέματα έχουν «παρεισφρήσει» ακόμα και σε επίσημο έγγραφο του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, όπου εμφανίζομαι να είμαι Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος το 2012, όταν είναι γνωστό ότι ανέλαβα το 2014! Ή ότι ίδρυσα το ΙΟΒΕ, όταν αυτό ιδρύθηκε (όχι φυσικά από εμένα) το 1975.

Η σύζυγός μου έχει ελεγχθεί όσο κανένας άλλος ιδίως τα τελευταία χρόνια, ενώ όλα τα φορολογικά στοιχεία της εταιρείας της είναι στη διάθεση των αρχών από την κατάσχεση του αρχείου της τον Σεπτέμβριο του 2016. Αποτελεί λοιπόν έκπληξη το πως αυτά που δεν εντόπισε ο διαρκής φορολογικός και δικαστικός έλεγχος, τα αποκάλυψε ένας κουκουλοφόρος ψευδομάρτυρας που όμως είναι γνωστός στην κυβέρνηση.

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι οι σαθρές αυτές κατηγορίες δεν με αγγίζουν!

Έχω ήδη ενημερώσει την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την ανυπαρξία οποιασδήποτε πραγματικής βάσης για τις εναντίον μου αιτιάσεις».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.