O στρατηγός Φλώρος που έβλεπε στρατόπεδα να καίγονται

O στρατηγός Φλώρος που έβλεπε στρατόπεδα να καίγονται

Δεν ξέρουμε πόση ζημιά έχει κάνει (αν έχει κάνει) η φωτιά σε στρατόπεδα του Εβρου. Τη Δευτέρα το βράδυ τοπικά Μέσα Ενημερωσης έγραψαν ότι πέρασε μέσα από πεδίο βολής και ακούστηκαν εκρήξεις. Στα social media γράφτηκαν πολλά περισσότερα.

Ο Εβρος είναι γεμάτος με μικρές και μεγάλες μονάδες, αποθήκες πυρομαχικών και καυσίμων. Επρεπε να φτάσει η τρίτη μέρα από τις πυρκαγιές για τον επισκεφθεί ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος. Ο γνωστός και ως «στόχος 519c» της ΕΥΠ.

Ταυτόχρονα, μέσω Αθηναϊκού Πρακτορείου το ΓΕΕΘΑ μάς ενημέρωσε ότι γίνονται στρατιωτικές περιπολίες και ότι «έμφαση δίνεται στην επιτήρηση και στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα στον τομέα της XVI μηχανοκίνητης (Μ/Κ) Μεραρχίας Πεζικού και της 29 Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού (Μ/Π ΤΑΞΠΖ) και ιδιαίτερα στα δρομολόγια που περνούν από τα μειονοτικά χωριά».

Τι ιδιαίτερο έχουν τα μειονοτικά χωριά; Γιατί ξεχωρίζουν έτσι τους Ελληνες πολίτες; Είναι προφανές ότι όποιος σκέφτηκε αυτή την άθλια διατύπωση κλείνει το μάτι σε ακροδεξιούς και συνωμοσιολόγους.

Ο στρατηγός Φλώρος έχει το νου του. Οταν τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ, δεν παραιτήθηκε. Οταν μια πυρκαγιά που έκαιγε για μέρες έφτασε στην 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο και ανατατίναξε βόμβες της αεροπορίας δεν παραιτήθηκε.

Εδωσε εντολή να ελεγχθούν τα στρατόπεδα για πυρασφάλεια. Σήμερα η φωτιά μπήκε στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα. Εκεί που είναι η βάση των Καναντέρ. Πιο συμβολικό δεν γίνεται.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είναι πυρίμαχος. Ο,τι κι αν καεί, δεν το θεωρεί ευθύνη του. Ας ελπίσουμε ότι μετά την 111 και την 112 Πτέρυγα Μάχης δεν θα δούμε την αρίθμηση να συνεχίζεται.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter