O street artist Sonke φωτογραφίζεται και μιλάει για την έκθεσή του στο Docville που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με το Documento

O street artist Sonke φωτογραφίζεται και μιλάει για την έκθεσή του στο Docville που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με το Documento

«Η τέχνη είναι μια ανιδιοτελής προσπάθεια για το ωραίο» λέει ο Sonke στην Έμυ Ντούρου και έτσι ξεκινά μια συζήτηση στη διάρκεια της οποίας ο λόγος περνά από τον Βασίλι Καντίνσκι και το ρεύμα του Γαλάζιου Καβαλάρη, στα γκραφίτι, στη σχέση αισθητικής και ηθικής, τη Χρυσή Αυγή και στον καθημερινό φασισμό. 

Ο Γιάννης Κότσιρας συναντήθηκε με τον Αντώνη Μποσκοΐτη και μίλησαν μεταξύ άλλων για το καινούργιο άλμπουμ του, την καταδίκη της Χρυσής Αυγής και την αίσθηση που έχει αποκομίσει για τη στάση της σημερινής κυβέρνησης απέναντι στους καλλιτέχνες: «Εδώ φαίνεται σαν να θέλουν να εκδικηθούν όλους τους άλλους, τους εργαζοµένους που παράγουν πολιτισµό: τους σκηνοθέτες, τους στιχουργούς, τους ηθοποιούς, τους συνθέτες».

Η Τζέιν Γκάμπριελ, η Βρετανίδα δημιουργός του ντοκιμαντέρ «Ελλάδα: Ο κρυμμένος πόλεμος» και τιμώμενο πρόσωπο του 11ου Πρωτοποριακού Φεστιβάλ Κινηματογράφου, συζητάει με τον Κωνσταντίνο Καϊμάκη σχετικά με τον σάλο που προξένησε στα μέσα της δεκαετίας του ’80 στους συντηρητικούς κύκλους του Ηνωμένου Βασιλείου η δουλειά της για τον ελληνικό εμφύλιο.

Το Εθνικό Θέατρο Ρόδου (πρώην Teatro Giacomo Puccini), κτίριο της ιταλοκρατίας, παραμένει κλειστό και εγκαταλειμμένο εδώ και 15 χρόνια. Η Αφροδίτη Ερμίδη εντόπισε τον θεωρητικό κινηματογράφου Τζάκομο Μαρτίνι, την ερμηνεύτρια – μουσικό Ίριδα Μαυράκη και τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Ρόδου Δημήτρη Γρηγοριάδη, οι οποίοι εκφράζουν την αγωνία τους για το μέλλον του ιστορικού κτιρίου.

Ο Ματθαίος Φραντζεσκάκης, διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, μιλάει στον Κωνσταντίνο Καϊμάκη για τη φιλοσοφία του θεσμού, τη φετινή διοργάνωση και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε προκειμένου να υλοποιηθεί.

Τρεις υπεύθυνοι μικρών θεατρικών σκηνών, ο Νίκος Καμτσής από το Τόπος Αλλού, η Άννα Ελεφάντη από το Από Μηχανής Θέατρο και ο Φώτης Μακρής από το Studio Μαυρομιχάλη, συζητούν με την Ηλέκτρα Ζαργάνη για την ασφυκτική πίεση που δέχονται οι χώροι τους εξαιτίας των μέτρων που παίρνει και των μέτρων που δεν παίρνει το υπουργείο Πολιτισμού.

Στη στήλη ΝEW ENTRIES της Αφροδίτης Ερμίδη γνωρίζουμε τον Κωνσταντίνο Στιβακτή. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter