Ο Στρος, ο Στράους, το καλειδοσκόπιο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης (Video)

Ο πρωθυπουργός

Όταν ένας πρωθυπουργός αποφασίζει να δείξει ότι είναι απόφοιτος του Columbia και στην ομιλία του στη Βουλή δεν αναφέρει σωστά το όνομα ενός από τους σπουδαιότερους διανοούμενους και κορυφαίους ανθρωπολόγους του κόσμου του Κλοντ Λεβί-Στρος, τότε μάλλον πρέπει να κάνει μαθήματα ελληνικής γλώσσας.

Και αν αναρωτιέστε ποιος είναι αυτός ο πρωθυπουργός, σας αποκαλύπτουμε ότι είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δυστυχώς για τη σοβαρότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη το βίντεο είναι καταλυτικό.

Ο πανεπιστήμων πρωθυπουργός στην ομιλία του αναφέρθηκε στον «Κλοντ Λεβί Στράους» θέλοντας να προσδώσει αυθεντία στον λόγο του. Τα γέλια από την πλευρά της αντιπολίτευσης δεν έλειψαν ακούγοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μπερδεύει τον κορυφαίο ανθρωπολόγο με τον Levi Strauss τον άνθρωπο που ανακάλυψε τα μπλου τζιν.

Αλλά και στη συνέχεια προς το τέλος του λόγου του και λίγα δευτερόλεπτα πριν ρίξει το καρφί του στον Σαμαρά, για το οποίο οι κακές γλώσσες αναφέρουν ότι ήταν η απάντηση στην ομιλία του πρώην πρωθυπουργού στο συνέδριο της ΝΔ, είπε ότι «πέρασαν σαν καλειδοσκόπιο μπροστά μου εικόνες μιας τραυματικής δεκαετίας».

Μάλλον ή δεν πρέπει να ομιλεί ο πρωθυπουργός εκτός κειμένου ή να αλλάξει λογογράφο. Κάποιος πάντως πρέπει να του πει τι είναι το καλειδοσκόπιο και τι βλέπει κανείς κοιτώντας μέσα από αυτό. Βλέπει ωραίες εικόνες οι οποίες αλλάζουν γυρνώντας το.

Τώρα αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είδε σε ωραίες εικόνες την τραγική και καταστροφική για τη χώρα μας μνημονιακή περίοδο τότε μάλλον το μέλλον μας προμηνύεται ακόμα πιο δυσοίωνο με τον ίδιο επικεφαλής της κυβέρνησης. 

Ομιλία στη Βουλή | Προϋπολογισμός 2020

Σήμερα το Κοινοβούλιο καλείται να ψηφίσει έναν Προϋπολογισμό ελπίδας, δράσης κι αποτελέσματος, που αποτυπώνει σε αριθμούς τις πολιτικές για τις οποίες λάβαμε την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού. Ζωντανά στο βήμα της Βουλής.

Gepostet von Kyriakos Mitsotakis am Mittwoch, 18. Dezember 2019
ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.