Ο Σωτήρης Καψώχας απαντά στους επικριτές του: Παραδίδω την ταυτότητα μέλους της ΕΣΗΕΑ

Ο Σωτήρης Καψώχας απαντά στους επικριτές του: Παραδίδω την ταυτότητα μέλους της ΕΣΗΕΑ

Απάντηση για τα όσα συνέβησαν μετά το σχόλιό του χθες, στη «Δεύτερη Ματιά» της ΕΡΤ, έδωσε με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο δημοσιογράφος Σωτήρης Καψώχας.

Συγκεκριμένα, ο Σωτήρης Καψώχας γράφει στο Facebook:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ακάματους εργάτες της «αριστείας» για τις νουθεσίες περί ορθής δημοσιογραφίας. Φαντάζομαι πως τις εγκολπώθηκαν από το μαύρο της ΕΡΤ και γονιμοποιήθηκαν στο έδαφος της «προωθημένης» αντίληψης τους για τη Δημοκρατία του λόγου και της πράξης.

Το ύφος και το ήθος των επιθέσεων αλλά και του περιεχομένου των επιχειρημάτων που χρησιμοποιούν, αποτελούν στην ουσία την απόδειξη της αυτοαπαξίωσής τους.

Όσο για το παρεάκι του αριστεροδεξιού συνδικαλιστικού φορέα, της ΕΣΗΕΑ, θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για τη νέα αντίληψη που προωθούν σχετικά με την ελευθερία στη διατύπωση του γραπτού και προφορικού λόγου. Είναι προφανές ότι αντί να εγκαλείται η «εξουσία» για τις απειλές και τον εκφοβισμό στην εκφορά διαφορετικής άποψης και ερμηνείας, λοιδορείται ο δημοσιογράφος και νομιμοποιείται η φίμωση της κριτικής παρέμβασης.

Όπως έχει πει και ο μεγάλος Όργουελ «Δημοσιογραφία θα πει να δημοσιεύεις όσα ενοχλούν τους άλλους και δεν θέλουν να μαθευτούν. Όλα τα άλλα είναι δημόσιες σχέσεις», ή πολιτική σπέκουλα, θα έλεγα εγώ.

Ως τελευταίο, θα έλεγα στους εκλεκτούς συναδέλφους της διοίκησης, να μην μπουν στον κόπο να με καλέσουν στα πειθαρχικά όργανα της Ένωσης. Τους τα χαρίζω, όπως επίσης τους παραδίδω και την ταυτότητα μέλους της ΕΣΗΕΑ».

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2159626277659565&id=100008366405468&__xts__%5B0%5D=68.ARCim-w_LCpmZpXg92QtTacvlycxjRBDNET8xr2Gn1HHClcIn2oNop87KjuC5B8DnkLy3Tv2SX1UUxsPM5kg6CnMiR7yQ3BWI2M58oqHFTBocYcpEQL2-sUCvDMIbJVgQqjiLp5ylxGK9e7Ha-RMmkZyhQpDisly3al4DyaC_qIDJ-8ylAZeog&__tn__=-R

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter