Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
"Δεν σκύβουμε το κεφάλι"

Ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ ξεσπάει για την ομοφοβία μετά τον ξυλοδαρμό φοιτητή στην Κρήτη

Με μια φορτισμένη ανάρτηση του, ο συγγραφέας, Αύγουστος Κορτώ ξεσπάει κάτα του νέου περιστατικού εκφοβισμού με αφορμή τον άγριο ξυλοδαρμό του μεταπτυχιακού φοιτητή στο Ρέθυμνο.

Διαβάστε την ανάρτησή του στο Facebook:

Στο Ρέθυμνο της Κρήτης, ένας συνάνθρωπός μας ξυλοκοπήθηκε άγρια - μιλάμε για βία δολοφονικής επίθεσης - από τρεις νταήδες λόγω του σεξουαλικού του προσανατολισμού. Ο εκφοβισμός κι ο εκφασισμός της κοινωνίας μας καλά κρατεί, και πατάει πάντα - πάντα - στον φόβο του θύματος - του μελλοντικού θύματος, μπροστά στον μελλοντικό του διώκτη.

Η μόνη επιλογή μπροστά σ' αυτή τη χυδαιότητα, σ' αυτή την ασύλληπτη απανθρωπιά, είναι ο σεβασμός, η διεκδίκηση και η διατράνωση της ελευθερίας με κάθε τίμημα. Δεν σκύβουμε το κεφάλι, ζούμε ανοιχτά κι ελεύθερα.

Κι όποιος εξακολουθεί να μιλάει με βρομερά κλισέ όπως "δεν με νοιάζει τι κάνουν στο κρεβάτι τους, αρκεί να μην προκαλούν..." και "η κοινωνία δεν είναι έτοιμη να αποδεχθεί..." να ξέρει πως είναι ταυτόσημος με αυτά τα καθάρματα, κι ότι οπλίζει το χέρι του επόμενου εγκληματία.

Στο Ρέθυμνο της Κρήτης, ένας συνάνθρωπός μας ξυλοκοπήθηκε άγρια - μιλάμε για βία δολοφονικής επίθεσης - από τρεις νταήδε...

Posted by Auguste Corteau on Dienstag, 17. Oktober 2017
ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.