Ο σύγχρονος… τρομοκράτης μέσα από τα μάτια του πρωθυπουργού

Ο σύγχρονος… τρομοκράτης μέσα από τα μάτια του πρωθυπουργού

Το προφίλ των ύποπτων για τρομοκρατία μεταναστών περιέγραψε κατά την «Ώρα του Πρωθυπουργού» στη Βουλή ο Κυρ. Μητσοτάκης, προκαλώντας ερωτηματικά για τα κριτήρια που οδήγησαν σε αυτήν την -τουλάχιστον- αυθαίρετη κατηγοριοποίηση ανθρώπων.

Απαντώντας στην ερώτημα του γ.γ. του ΜΕΡΑ25 γιατί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του Προσφυγικού/Μεταναστευτικού, ο πρωθυπουργός απάντησε αρχικά ότι υπάρχει ζήτημα εθνικής ασφάλειας.

«Όταν ανεξέλεγκτα μπαίνουν εντός των ελληνικών συνόρων αρκετοί 25χρονοι, μόνοι, νέοι από δύσκολες περιοχές, οι οποίοι δεν φαίνονται να είναι και αρκετά κατατρεγμένοι… Με αρκετά χρήματα στη διάθεσή τους…» είπε με νόημα που δύσκολα αντιλαμβάνεται κανείς και κατέληξε: «Ναι, μας απασχολεί αυτό σε επίπεδο εθνικής ασφάλειας».

Το ερωτήματα που εγείρονται είναι πολλά. Αφορά μόνο τους 25χρονους ή όσους είναι άνω και κάτω των 25; Ποιες είναι οι «δύσκολες περιοχές»; Με ποιο μέτρο οδηγείται κάποιος στο συμπέρασμα ότι ένας άνθρωπος είναι πολύ, λίγο ή μέτρια κατατρεγμένος; Και, τέλος, πόσα χρήματα πρέπει να έχει ένας 25χρονος μετανάστης μετρίως κατατρεγμένος για να μην θεωρείται ύποπτος για τρομοκρατία;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter