Ο σύμβουλος επικοινωνίας του Μητσοτάκη σε τετ α τετ με τον Mr Novartis, Κωνσταντίνο Φρουζή (Photos)

Ο σύμβουλος επικοινωνίας του Μητσοτάκη σε τετ α τετ με τον Mr Novartis, Κωνσταντίνο Φρουζή (Photos)

Μείζον πολιτικό ζήτημα προκύπτει από την αποκάλυψη του newsbreak.gr για τετ α τετ του πρώην ισχυρού άνδρα της Novartis Κωνσταντίνου Φρουζή με τον δημοσιογράφο μέλος της «γαλάζιας» ομάδας επικοινωνίας της ΝΔ Μπάμπη Παπαπαναγιώτου, ο οποίος προαλείφεται και για διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στο δημοσίευμα παρουσιάζονται δυο φωτογραφίες από τη συνάντηση Φρουζή-Παπαπαναγιώτου σε καφέ της πλατείας Κολωνακίου.

Το Documento επικοινώνησε με το διευθυντή του newsbreak.gr Νίκο Ελευθερόγλου και πρώην διευθυντή του γραφείου Τύπου της ΝΔ επί Κώστα Καραμανλή, ο οποίος ανέφερε ότι η φωτογραφία του newsbreak.gr, τραβήχτηκε σήμερα Πέμπτη το μεσημέρι, καθώς επίσης και ότι το μαγαζί που έγινε η συνάντηση είναι το γνωστό καφέ Βιβλιοθήκη.

Στη συνέχεια επικοινωνήσαμε με τον Μπάμπη Παπαπαναγιώτου, σύμβουλο επικοινωνίας του πρωθυπουργού, ο οποίος επιβεβαίωσε στο Documento τη συνάντηση που είχε με τον κ. Φρουζή και υποστήριξε ότι ««συναντήθηκα τυχαία μαζί του και κάτσαμε λίγα λεπτά μαζί». Στην ερώτηση αν γνωρίζονται και αν έχουν ξαναμιλήσει, ο κ. Παπαπαναγιώτου απάντησε ότι «έχουμε μια πολύ επιφανειακή σχέση. Δεν γνωριζόμαστε, έχουμε κάποια σχέση, γνωρίζω ποιος είναι και αυτός γνωρίζει ποιος είμαι».

Η σκευωρία και ο Μητσοτάκης

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σοβαρό πολιτικό ζήτημα καθώς η ΝΔ έχει αποκαλέσει την υπόθεση Novartis επανειλημμένα ως σκευωρία, ενώ σε βάρος του κ. Φρουζή έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις, μία εκ των οποίων για δωροδοκία, από την εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση του γραφείο τύπου της ΝΔ στις 8 Απριλίου 2019»

«Το δήθεν “μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους” αποδεικνύεται η μεγαλύτερη σκευωρία που έχει στήσει ελληνική κυβέρνηση κατά των πολιτικών της αντιπάλων».

Σε άλλη ανακοίνωση στις 20 Μαρτίου 2019 το γραφείο Τύπου της ΝΔ εξέδιδε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε:

«Μετά την υπόθεση της Novartis που από “μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους” εξελίσσεται στο μεγαλύτερο φιάσκο του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση, επιχείρησε σήμερα να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά τη διαβίβαση στη Βουλή της δικογραφίας για το rebate στα φάρμακα».

Ως σκευωρία είχε όμως χαρακτηρίσει την υπόθεση Novartis και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Ιούλιο του 2018.

«Έχουμε τοποθετηθεί για τη Novartis. Είπαμε όλα στο φως. Δεν επιχειρήσαμε να καλύψουμε τίποτα. Προκειται για σκευωρία, εκτέθηκαν 10 άτομα μόνο και μόνο για να επιστρέψει η υπόθεση στη Δικαιοσύνη» είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ο σημερινός πρωθυπουργός.

Οι σχέσεις Φρουζή – Μητσοτάκη

Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε αποκαλύψει το Documento, Κυριάκος Μητσοτάκης και Κωνσταντίνος Φρουζής είχαν φιλικές σχέσεις μεταξύ τους. Συγκεκριμένα όπως προέκυψε από email που είχε δημοσιοποιήσει το Documento η φιλική τους σχέση ξεκινούσε από τις πολιτικές συμπάθειες και έφτανε έως τη διοργάνωση δείπνων με αφρώδη οίνο για χάρη του αρχηγού της ΝΔ.

Ειδικότερα στα αρχεία της αλληλογραφίας του διευθύνοντος συμβούλου υπάρχουν πολλά μηνύματα επικοινωνίας με τον Κυρ. Μητσοτάκη. Ο «Μr Novartis» σε αυτές τις ηλεκτρονικές συνομιλίες αποκαλεί «φίλο» τον Κυρ. Μητσοτάκη και ο πρόεδρος της ΝΔ και σημερινός πρωθυπουργός του απαντά επίσης φιλικά με διάθεση και ύφος που φανερώνει βαθιά σχέση. Σε ένα από τα mails αυτά ο Κώστας Φρουζής διοργανώνει δείπνο προς τιμήν του Κυριάκου Μητσοτάκη, στο οποίο συμμετέχουν επικεφαλής εταιρειών με τις συζύγους τους. Σε mail μάλιστα που έχει στείλει η συνεργάτιδα του Φρουζή Μαρία Λεοντάρη προκειμένου να ενημερώσει για τη διοργάνωση του δείπνου, ο τίτλος είναι «Kyriakos Mitsotakis Dinner» (δείπνο Κυριάκος Μητσοτάκης).

Μετά την αποκάλυψη του newsbreak.gr και την επιβεβαίωση του κ. Παπαπαναγιώτου, αναμένουμε την αντίδραση της ΝΔ που έτσι και αλλιώς στο θέμα της Novartis ήταν πάντα λαλίστατη.

Πηγή φωτογραφιών: newsbreak.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter