Ο συνταγματολόγος Κώστας Χρυσόγονος έγινε μέλος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Ο συνταγματολόγος Κώστας Χρυσόγονος έγινε μέλος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και μια προδιαγεγραμμένη από καιρό προσχώρηση στο Κίνημα Αλλαγής λαμβάνει μια πιο θεσμική κομματικά μορφή. Ο συνταγματολόγος Κώστας Χρυσόγονος εντάχθηκε στο Μητρώο μελών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και μετείχε στις εσωκομματικές εκλογές της 8ης Μαΐου 2022 για ανάδειξη κομματικών οργάνων, για συνέδρους και για το όνομα της παράταξης.

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι έγινε μέλος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, μια και ο Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε πλήρως αποστασιοποιηθεί από την Κουμουνδούρου ενώ σε δημόσιες παρεμβάσεις του, ιδίως μετά την ανάδειξη του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, εμφανιζόταν πιο κοντά πολιτικά στο Κίνημα Αλλαγής. Είναι ενδεικτικά όσα δήλωσε στην εφημ. Documento τον Δεκέμβριο του 2021 (Δομική αναδιοργάνωση ετοιμάζουν στο ΚΙΝΑΛ). Όταν ρωτήθηκε για επαφές του με το ΚΙΝΑΛ, ο Κώστας Χρυσόγονος, αφού σημείωσε ότι όλα αυτά είναι σύνθετα ζητήματα, είπε ότι «αν με ρωτούσαν, όπως στα γκάλοπ που είδα πρόσφατα, ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός, θα έλεγα ότι καταλληλότερος πρωθυπουργός από τους τρεις είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης»…

Ηδη, από την Κυριακή (8.5.2022), ημέρα των εσωκομματικών εκλογών, ο Κώστας Χρυσόγονος είχε “ανεβάσει” στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter την ανάρτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη που καλούσε «κάθε δημοκράτη, προοδευτικό πολίτη, που πίστεψε & πιστεύει στην δημοκρατική παράταξη να συμμετάσχει σε αυτή τη γιορτή της αναγέννησης».

Μένει να φανεί αν ο Κώστας Χρυσόγονος θα είναι και στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, όταν έρθει η ώρα των εθνικών εκλογών…

Πάντως, κατά πάσα βεβαιότητα θα συμβάλλει και με την επιστημονική του ιδιότητα στη διαμόρφωση του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Οταν τη Δευτέρα (9.5.2022), το documentonews.gr ρώτησε τον Κώστα Χρυσόγονο σχετικά με την απόφασή του να γίνει μέλος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και για το ενδεχόμενο να αναλάβει θέσεις και νέα πολιτικά καθήκοντα, ο συνταγματολόγος, σημείωσε αρχικά ότι τον συνδέει προσωπική φιλία με τον Νίκο Ανδρουλάκη από την εποχή της ευρωβουλής και ότι η συμμετοχή του δεν γίνεται εν αναμονή κάποιας θέσης. Οπως είπε ο Κώστας Χρυσόγονος, «όταν και σε όποιο βαθμό δραστηριοποιηθώ, θα το κάνω για να βοηθήσω την παράταξη και τον τόπο».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter