Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά στον Χρυσοχοΐδη: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τρέμει την ελληνική κοινωνία

Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά στον Χρυσοχοΐδη: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τρέμει την ελληνική κοινωνία

«Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδης και η κυβέρνηση Μητσοτάκη, συνεχίζουν στη Β’ φάση του αντιδημοκρατικού και αντισυνταγματικού σχεδίου του Νόμου περί της απαγόρευσης και του ελέγχου των συναθροίσεων», αναφέρει στη δήλωσή του ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Χρήστος Σπίρτζης, σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις και τα «σχέδια» της κυβέρνησης Μητσοτάκη όπως τα παρουσίασε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Μιλά για «επιστροφή στο 1961… μπροστά στο φόβο των αντιδράσεων για την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη»

Μεταξύ των άλλων σημειώνει πως το «επιτελικό κράτος μιας Δεξιάς από τα παλιά, με σύγχρονη ένδυση, επιμένει στο δικό του σχέδιο απολύτου ελέγχου κάθε πολίτη και συνεχίζει να βουλιάζει στον αντιδημοκρατικό της κατήφορο και στα προβλήματα που η ίδια δημιούργησε.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Χρυσοχοΐδης «εξωραΐζει» τις αστυνομικές αγριότητες και λογοκρίνει δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ

Όλη η δήλωση του Tομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Χρήστου Σπίρτζη

Αθήνα, 21 Ιανουαρίου 2020

Επιστροφή στο 1961 … μπροστά στο φόβο των αντιδράσεων για την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη

  •  Αστυνομία στην υπηρεσία του τρόμου και της καταγραφής των συναθροίσεων
  •  Απόλυτη χειραγώγηση της κοινωνίας, με αντισυνταγματικές σύγχρονες μεθόδους
  •  Αστυνομικοί με κάμερες και δημοσιογράφοι έγκλειστοι στον χώρο που θα ορίζει η αστυνομία
  •  Και μεταρρυθμιστικό περιτύλιγμα εξαγγελιών και παρουσιάσεων

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τρέμει την ελληνική κοινωνία.

Γνωρίζει ότι οι καταστροφικές επιλογές της στην υγειονομική κρίση και στην οικονομία θα οδηγήσουν σε αντιδράσεις του κάθε πολίτη, της κάθε κοινωνικής έκφρασης και προετοιμάζεται για το θεσμικό πλαίσιο της αντιδημοκρατικής εφαρμογής του ελέγχου και της πάταξης της κοινωνίας.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδης και η κυβέρνηση Μητσοτάκη, συνεχίζουν στη Β’ φάση του αντιδημοκρατικού και αντισυνταγματικού σχεδίου του Νόμου περί της απαγόρευσης και του ελέγχου των συναθροίσεων.

Στόχος τους η χειραγώγηση της κοινωνίας, η επιβολή του δόγματος τρόμος και πάταξη, η επικράτηση του φόβου.

Στην παρουσίαση από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη του επιχειρησιακού σχεδίου της Ελληνικής Αστυνομίας για το πως θα αντιμετωπίζονται οι συναθροίσεις, ο κ. Χρυσοχοΐδης το μόνο που δεν προέβλεψε είναι οι συγκεντρωμένοι να δίνουν λίστα συμμετεχόντων, προκειμένου να τους προστατέψουν.

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά δεν ακούσαμε να γίνεται ούτε νύξη για τις προτάσεις ενάντια στην αστυνομική βία που έχει καταθέσει τόσο ο Συνήγορος του Πολίτη όσο και η επιτροπή Αλιβιζάτου.

Την ίδια στιγμή που η βαρύνουσα εγκληματικότητα και το οργανωμένο έγκλημα αυξάνεται ανεξέλεγκτα, που οι πυροβολισμοί σε δρόμους και σε πλατείες είναι σύνηθες φαινόμενο, η κυβέρνηση Μητσοτάκη και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ασχολείται με το πώς δεν θα γίνονται συναθροίσεις, μετά το lockdown.

Το επιτελικό κράτος μιας Δεξιάς από τα παλιά, με σύγχρονη ένδυση, επιμένει στο δικό του σχέδιο απολύτου ελέγχου κάθε πολίτη και συνεχίζει να βουλιάζει στον αντιδημοκρατικό της κατήφορο και στα προβλήματα που η ίδια δημιούργησε.

Καλούμε την κυβέρνηση σε έναν ειλικρινή, ανοικτό και δημόσιο διάλογο με τη συμμετοχή του συνόλου του πολιτικού κόσμου, των εκπροσώπων των κοινωνικών φορέων, θεσμικών φορέων, εκπροσώπων του δικαστικού σώματος και ειδικών επιστημόνων με στόχο την αντιμετώπιση της βίας αντί για την επιβολή αντισυνταγματικών νόμων και πολιτικών, που θα φέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα από όσα η κυβέρνηση Μητσοτάκη διακηρύσσει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter