Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε στην Κομισιόν το θέμα με τα ellinika hoaxes

Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε στην Κομισιόν το θέμα με τα ellinika hoaxes

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία – GUE/NGL, Κώστας Αρβανίτης, κατέθεσε γραπτή ερώτηση στην Κομισιόν σχετικά με τα ζητήματα που έχουν ανακύψει σχετικά με τα ellinika hoaxes, καταθέτοντας ερώτηση σχετικά με τη μεροληψία που επιδεικνύει υπέρ της κυβέρνησης.

«Αντί να τηρεί στάση αυστηρής ουδετερότητας, το site μεροληπτεί συχνά υπέρ της κυβέρνησης, φτάνοντας στο σημείο να χαρακτηρίσει ως Fake News την άποψη αντικυβερνητικού αρθρογράφου», σημείωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για τους «σερίφηδες» του facebook στη γραπτή ερώτηση που κατέθεσε την Παρασκευή στην Κομισιόν.

Ο Κώστας Αρβανίτης, διερωτήθηκε επίσης σχετικά με τα μέτρα τα οποία προτίθεται να πάρει το Facebook, ώστε να καταπολεμήσει τα fake news τόσο στην Ε.Ε όσο και στην Ελλάδα.

Η ερώτηση του Κώστα Αρβανίτη στην Κομισιόν:

Παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις, το Facebook αποφεύγει συστηματικά να πάρει ουσιαστικά μέτρα για τον εντοπισμό, την επισήμανση και τον αποκλεισμό των Fake News. Στην Ελλάδα ακολουθείται το χειρότερο σενάριο, καθώς η παρακολούθηση των Fake News έχει ανατεθεί σε site (ellinikahoaxes.gr), το οποίο δεν διαθέτει ούτε δημοσιογραφική πείρα, ούτε επαρκές προσωπικό.

Αντί να τηρεί στάση αυστηρής ουδετερότητας, το site μεροληπτεί συχνά υπέρ της κυβέρνησης φτάνοντας στο σημείο να χαρακτηρίσει ως Fake News την άποψη αντικυβερνητικού αρθρογράφου. Η πρακτική αυτή αποθεώθηκε την Τετάρτη13/6, όταν, προφανώς στην προσπάθεια στιγματισμού αντιπάλων της κυβέρνησης και συμμετοχής στο πολιτικό παιχνίδι, τα ellinikahoaxes κυκλοφόρησαν alert για Fake News, το οποίο ήταν το ίδιο Fake News! Μετά από μαζικές αντιδράσεις πολιτών, το ellinikahoaxes παραδέχθηκε αργότερα ότι έκανε λάθος χωρίς να δώσει παραπάνω εξηγήσεις.

Ερωτάται η Επιτροπή:

Τι μέτρα σκοπεύει να πάρει ώστε το Facebook να πάρει ουσιαστικά μέτρα για την καταπολέμηση των Fake News στην ΕΕ και την Ελλάδα;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter